Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Politik og holdninger

DSK har en lang tradition for at blande sig I debatten og være i dialog

DSK har en lang tradition for at blande sig i debatten og være i dialog med politikere, embedsmænd, medier og andre interesseorganisationer.

Vores lobbyarbejde spænder lige fra Christiansborgs gange til det sociale medie Twitter. Vi har holdninger inden for en lang række områder, der påvirker mulighederne for vores medlemmer til at drive butik. Her kan du læse om vores holdning til bl.a. planlov, afgifter, grænsehandel, fødevareregler og sundhed, herunder forslag til nationalt tobaksforlig.

Læs også:

FREMHÆVENDE TEMAER

DSK har særligt fokus på visse temaer, som har en stor betydning for vores medlemmer. Disse skifter i takt med lovgivningen også gør det.

Grænsehandel og afgifter

I Danmark har vi afgift på luft i softice, ”guf”, the, kaffe og nødder. Men der er tale om peanuts, når man ser på provenuet for statskassen. Til gengæld står erhvervslivet tilbage med administrativt bøvl, hvor logikken i beregning af afgiften synes tabt i historiens tåger.

Planloven

DSK hilser det velkomment, at den seneste planlovsrevision ikke blev så omfattende, som den tidligere Venstre-regering havde lagt op til. For DSK er det overordentlig væsentligt, at det nu er slået fast med syvtommersøm, at det ikke er tilladt at bygge nye hypermarkeder. Det fremgår af lovens bemærkninger.

HOLDNINGER OPDELT I KATEGORIER

Aldersgrænser

Differentieret moms

Fødevareregler

Forbrugermærker

Grænsehandel

Kampen mod illegal handel

Lukkeloven

Pant- og retursystemet

Planloven

Sikker butik

Sundhed

Seneste updates

Følg os på X og LinkedIn

DSK MAGASIN

Få hjælp til butikkens grønne omstilling

I det nye DSK magasin retter vi b.la. fokus mod hvordan man får hjælp til butikkens grønne omstilling, loyale kunder i Borgerbutikken, butikstyveri og idéer til enklere regler.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: