Spring til indhold
Søg
Close this search box.

POLITIK OG HOLDNINGER

Lukkeloven

Mange butiksansatte er glade for, at de med eksisterende lovgivning er sikret frihed juleaftensdag, 1. juledag og nytårsdag. På den anden side taler hensynet til at undgå madspild for en delvis liberalisering af helligdagslovgivningen (også kendt som lukkeloven).

På baggrund af politiske udmeldinger i begyndelsen af 2019 om afskaffe de sidste rester af lukkeloven udsendte DSK en pressemeddelelse, hvor der opfordres til en politisk dialog om helligdagslovgivningen. DSK’s direktør John Wagner udtaler i pressemeddelelsen:

“DSK er forundret over, at regeringen uden forudgående konsekvens-analyser og dialog med detailhandlen kommer med et sådant forslag. Det er regeringens valg. Men det forhindrer os ikke i at opfordre et flertal i Folketinget til at pålægge ministeren at indlede en dialog med erhvervene om, hvad fordele og ulemper vil være ved en hel eller – alternativt – delvis liberalisering af helligdagslovgivningen. Det er indiskutabelt, at helligdagslovgivningen har bremset koncentrationstendenserne i dansk detailhandel. Mange butiksansatte er glade for, at de med eksisterende lovgivning er sikret frihed juleaftensdag, 1. juledag og nytårsdag. På den anden side taler hensynet til at undgå madspild for en delvis liberalisering af helligdagslovgivningen.”

Omsætningsgrænser

Lukkelovens omsætningsgrænse vil også fremover blive pristalreguleret. Se viden om lukkeloven herunder.

Del:

Læs mere her

Artikler, rapporter og eksterne dokumenter om emnet

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: