Spring til indhold

Lukkeloven

Lukkeloven omfatter alle udsalgssteder, hvorfra der sælges varer til forbrugere. Det vil sige butikker, boder m.v.

Ændringer pr. 1. oktober 2012

Den 1. oktober 2012 trådte den sidste del af lukkelovsændringen fra 2010 i kraft. Det betyder, at butikkerne i meget vid udstrækning kan holde åbent, som de ønsker. Tilbage er alene restriktioner på en række helligdage.

Disse helligdage er følgende dage: Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, påskedag, 2. påskedag, St. Bededag, Kr. Himmelfartsdag, pinsedag, 2. pinsedag, 1. juledag og 2. juledag. Derudover gælder restriktionerne også på grundlovsdag, juleaftensdag samt efter kl. 15 på nytårsaftensdag.

Særregler for mindre dagligvarebutikker

Butikker, der hovedsageligt sælger dagligvarer, og som har en omsætning (marts 2022) under 38,1 mio. kr. årligt inkl. moms og punktafgifter, er undtaget fra lukkelovens lukketidsregler. De kan således holde åbent på helligdage.

Som dokumentation for, at butikken opfylder betingelsen, skal der indsendes en revisorerklæring til Erhvervsstyrelsen, der på sin hjemmeside offentliggør, at erklæring er indsendt.

Dagligvarebutikker med en årlig omsætning (marts 2022) under 16,4 mio. kr. inkl. moms og punktafgifter kan holde åbent uden at indsende en revisorerklæring.

Del:

Læs mere her

Artikler, rapporter og eksterne dokumenter om emnet

VIDEN OPDELT I KATEGORIER

Afgifter på dagligvarer

Aldersgrænser

Beskæftigelsen i detailhandelen

Beskyttede betegnelser

Branchekoder

Forbrugermærker

Grænsehandel

Lukkeloven

Madspild

Ord og begreber

Planloven er nøglen til fysisk planlægning

Priserne

Sundere mad

Udviklingen i dansk dagligvarehandel

Unges arbejde

DSK MAGASIN

Få hjælp til butikkens grønne omstilling

I det nye DSK magasin retter vi b.la. fokus mod hvordan man får hjælp til butikkens grønne omstilling, loyale kunder i Borgerbutikken, butikstyveri og idéer til enklere regler.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: