Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Lukkeloven

Lukkeloven omfatter alle udsalgssteder, hvorfra der sælges varer til forbrugere. Det vil sige butikker, boder m.v.

Den 1. oktober 2012 trådte den sidste del af lukkelovsændringen fra 2010 i kraft. Det betyder, at butikkerne i meget vid udstrækning kan holde åbent, som de ønsker. Tilbage er alene restriktioner på en række lukkedage herunder helligdage.

Som følge af afskaffelsen af St. Bededag i 2023 er der nu tale om følgende lukkedage: Nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, påskedag, 2. påskedag, Kr. Himmelfartsdag, pinsedag, 2. pinsedag, 1. juledag og 2. juledag. Derudover gælder restriktionerne også på grundlovsdag, juleaftensdag samt efter kl. 15 på nytårsaftensdag.

Særregler for mindre dagligvarebutikker

Butikker, der hovedsageligt sælger dagligvarer, og som har en omsætning (marts 2023) under 41,4 mio. kr. årligt inkl. moms og punktafgifter, er undtaget fra lukkelovens lukketidsregler. De kan således holde åbent på helligdage.

Som dokumentation for, at butikken opfylder betingelsen, skal der indsendes en revisorerklæring til Erhvervsstyrelsen, der på sin hjemmeside offentliggør, at erklæring er indsendt.

Dagligvarebutikker med en årlig omsætning (marts 2023) under 17,8 mio. kr. inkl. moms og punktafgifter kan holde åbent uden at indsende en revisorerklæring.

Del:

Læs mere her

Artikler, rapporter og eksterne dokumenter om emnet

VIDEN OPDELT I KATEGORIER

Afgifter på dagligvarer

Aldersgrænser

Beskæftigelsen i detailhandelen

Beskyttede betegnelser

Branchekoder

Forbrugermærker

Grænsehandel

Lukkeloven

Madspild

Ord og begreber

Planloven er nøglen til fysisk planlægning

Priserne

Sundere mad

Udviklingen i dansk dagligvarehandel

Unges arbejde

DSK MAGASIN

Få hjælp til butikkens grønne omstilling

I det nye DSK magasin retter vi b.la. fokus mod hvordan man får hjælp til butikkens grønne omstilling, loyale kunder i Borgerbutikken, butikstyveri og idéer til enklere regler.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: