Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ord og begreber

Hvad forstår man ved ordet dagligvarer? Hvilke butikskoncepter er omfattet, når man taler om discountbutikker? Og hvad er et fast forretningssted?

Disse og mange flere spørgsmål støder man ofte på, når man læser om og taler om dansk dagligvarehandel – men er vi alle enige om, hvad der menes, når vi bruger de forskellige begreber?

Det er vi formentlig ikke! En kort gennemgang af de relevante love og regler på området viser, at det samme ord kan defineres vidt forskelligt fra ministerium til ministerium og fra artikel til artikel.

Ord og begreber om dagligvarehandel

For at skabe et bedre overblik over de hyppigst anvendte udtryk i dagligvarehandlen har vi her i DSK forsøgt at samle et udsnit af de begrebsdefinitioner, der hyppigst anvendes i den danske dagligvarehandel. For overskuelighedens skyld er samtlige anvendte definitioner forsynet med fodnoter om, hvorfra definitionen stammer. Se herunder.

Hvis du mangler yderligere definitioner i oversigten, er du velkommen til at kontakte os.

Del:

Læs mere her

Artikler, rapporter og eksterne dokumenter om emnet

VIDEN OPDELT I KATEGORIER

Afgifter på dagligvarer

Aldersgrænser

Beskæftigelsen i detailhandelen

Beskyttede betegnelser

Branchekoder

Forbrugermærker

Grænsehandel

Lukkeloven

Madspild

Ord og begreber

Planloven er nøglen til fysisk planlægning

Priserne

Sundere mad

Udviklingen i dansk dagligvarehandel

Unges arbejde

DSK MAGASIN

Få hjælp til butikkens grønne omstilling

I det nye DSK magasin retter vi b.la. fokus mod hvordan man får hjælp til butikkens grønne omstilling, loyale kunder i Borgerbutikken, butikstyveri og idéer til enklere regler.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: