Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Søndag den 29. september er både international og national madspildsdag

Madspildsdagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som bliver brugt til at sætte ekstra fokus på at reducere madspild ved at øge opmærksomheden på de miljømæssige, økonomiske og sociale konsekvenser.

Det totale årlige madspild i hele værdikæden fra jord til bord i Danmark ligger på 873.014 ton som svarer til 3,8% af den samlede CO2-udledning, der hvert år udledes fra Danmark.

Her står husholdninger for ca. 26,9% og detail og engrosfor ca. 10,9%. Tallene stammer fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Miljøstyrelsen.

Gennem en årrække har dagligvarehandlen haft øget fokus på madspild, dels for at mindske spildet i handlen, men også helt ude hos forbrugeren. Nogle kæder har f.eks. droppet mængderabat i deres butikker, og i mange kæder finder du i dag hylder og reoler med varer, der sælges til en lavere pris kort før holdbarhedstidens udløb.

Stort set hele den danske befolkning har i dag et øget fokus på madspild. Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public for Stop Spild Af Mad fra 2023 angiver hele 94% af danskerne, at der er kommet mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden, men vi skal blive endnu bedre til at undgå madspild.

Vi kan hjælpe hinanden ved at dele vores viden om forebyggelse af madspild med kunder, venner og familie. Vi kan alle sammen hjælpe med at sætte fokus på holdbare madvaner fordi øget viden om fødevarer redder maden.

Så lad os sammen benytte søndag den 29. oktober til at øge fokus på madspild og sammen hjælpe med at reducere madspildet gennem viden og gode vaner.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: