Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmænd inviterer til tre debatter på Folkemødet

Grønbechs Hotel i Allinge er scenen for paneldebatter om forbrug, tyveri og madspild Traditionen tro deltager De Samvirkende Købmænd, DSK, i Folkemødet i Allinge på Bornholm og inviterer i år

Grønbechs Hotel i Allinge er scenen for paneldebatter om forbrug, tyveri og madspild

Traditionen tro deltager De Samvirkende Købmænd, DSK, i Folkemødet i Allinge på Bornholm og inviterer i år til tre debatter på Grønbechs Hotel.

Torsdag den 13. juni kl. 14.30 byder DSK velkommen til repræsentanter for købmænd, fødevareindustri, forbrugere og Christiansborg for at få svar på, om det er muligt at flytte fokus fra pris til kvalitet, udvalg, nærhed, sundhed og bæredygtighed, når forbrugerne handler?

Bør Danmark – i lighed med resten af EU – indføre differentieret moms, så det sunde valg fremmes med lavere moms? Og hvordan sikres det, at kommunal selvbestemmelse ikke blokerer f.eks. fødevareleverandører og detailhandel i gode løsninger på affalds- og logistikområdet? Og hvordan sikrer vi et samarbejde på tværs af hele værdikæden om f.eks. emballageoptimering?

Paneldeltagerne er John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, DSK, Camilla Udsen, seniorrådgiver, Forbrugerrådet Tænk, Tomas Pietrangeli, koncernchef, Dagrofa, Camilla Blicher, marketingdirektør, Arla Foods og Jan E. Jørgensen, MF, Venstre. Her kan du se deltagerne.

Fredag den 14. juni kl. 13.30 følger DSK op på sikkerhed i butikkerne. Politisk blev der sat fokus på emnet i efteråret 2018. Men hvad er status mere end et halvt år efter?

Dagligvarebutikkerne føler sig i stigende grad udsat for kriminalitet. Flere og flere dagligvarebutikker oplever, at varer fra et typisk kiosksortiment – f.eks. chokolade og anden slik, kaffe, energidrikke, is, batterier mv. – stjæles i store mængder. Ofte havner varerne i dele af kioskmiljøet, hvor chokolade mærket “købt i Meny” pludselig sælges billigere end kioskens indkøbspris hos producenten eller importøren.

Paneldeltagere er Kenneth Holmen Pedersen, kædedirektør, MENY, Claus Oxfeldt, forbundsformand, Politiforbundet, John Wagner, ddm. direktør, De Samvirkende Købmænd, DSK og Mette Høgh, formand, HK Handel Hovedstaden. Her kan du se deltagerne.

Lørdag den 15. juni kl. 10.30 er der debat om madspild. Socialdemokratiet har i valgkampen nævnt muligheden for et forbud mod madspild. Men der er ingen købmænd, der tjener penge på at smide varer ud. Derfor inviterer DSK inviterer til debat om madspild. I Frankrig er det forbudt for supermarkeder at smide mad ud. Er den franske lovgivning en succes? Virker forbud, påbud, afgift – eller frit valg og personligt ansvar?

Paneldeltagerene er Mette Abildgaard, gruppeformand & politisk ordfører, Det konservative Folkeparti, John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, DSK, Lea Wermelin, bæredygtighedsordfører, Socialdemokratiet og Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand, Stop Spild Af Mad. Her kan du se deltagerne.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: