Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Antallet af anmeldte butikstyverier stiger voldsomt

Butikstyverier er stadig et stort problem for rigtig mange butikker. Problemet er ikke blevet mindre af at antallet af anmeldte butikstyverier i første kvartal af 2023 lå på det højeste

Butikstyverier er stadig et stort problem for rigtig mange butikker. Problemet er ikke blevet mindre af at antallet af anmeldte butikstyverier i første kvartal af 2023 lå på det højeste niveau siden samme kvartal i 2004.

De mange tyverier koster butikkerne penge og giver anledning til en masse frustration. Det skyldes bl.a., at der ikke er tilstrækkelige konsekvenser og sanktioner over for dem, der begår tyverierne.

Ingen kender det reelle omfang af butikstyverier, da der bag de officielle tal utvivlsomt er et meget stort mørketal, hvor de anmeldte tyverier kun udgør toppen af isbjerget.

DSK har en ønskeliste til politikerne med en række initiativer, der kan være med til at reducere butikstyveriernes himmelflugt. Blandt ønskerne er højere bøder, en større indsats mod salg af hælervarer og flere udvisningsdomme.

500 kroner i bøder er for lidt
”En af forklaringerne er desværre den høje inflation. Men det ændrer ikke ved, at butikstyverierne rammer købmændene direkte på deres bundlinje. Det koster investeringer og arbejdspladser i en allerede udfordrende tid”, siger adm. direktør Jannick Nytoft, De Samvirkende Købmænd.

”Vi har et møde med justitsminister Peter Hummelgaard i begyndelsen af maj, hvor vi vil argumentere for større fokus på butikstyverier fra politiets side, mere forebyggelse og skærpede straffe. En startbøde på 500 kr. for butikstyveri er desværre alt for lavt”.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: