Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Trekantområdet har fået et globalt fødevarefyrtårn

Dagrofa tester fremtidens butik og fødevarer i et demo-supermarked i det nye Food Innovation House i Vejle MENY får som hele Danmarks fødevaremarked en unik adgang til at teste fremtidens

Dagrofa tester fremtidens butik og fødevarer i et demo-supermarked i det nye Food Innovation House i Vejle

MENY får som hele Danmarks fødevaremarked en unik adgang til at teste fremtidens butik. Det nye Food Innonvation House i Vejle har i samarbejde med Dagrofa opført et 120 m2 demo-minimarked med autentisk butiksindretning.

Her kan virksomheder præsentere nye varer, teste kunders købs- og adfærdsmønstre og afprøve nyt inventar.

Derudover rummer Food Innovation House et stort udviklingskøkken, udviklingsbageri, demo-restaurant, foto/filmstudie, udstillingsområder samt et ’taste-lab’.

– Vi er glade for at kunne benytte de nye og spændende faciliteter, der gør det muligt at skabe endnu bedre mad- og indkøbsoplevelser for vores kunder, siger Charlotte Vendelbo Schrøder, der er ansvarlig for egne varemærker i Dagrofa.

Hun tilføjer, at Dagrofa samlet set får en unik mulighed for at udvikle nye netværk og udnytte viden til at højne kvaliteten af fødevarer i alle sine forretningsben.

Fødevarelegeplads

Ved åbningsfesten torsdag den 7. juni sagde CEO for Food Innovation House, Jørgen Andersen, at trekantområdet (Kolding, Fredericia og Vejle, red.) har fået en fødevarelegeplads på 3.000 m2.

Men det er ambitionen, at det nye fødevarehus bliver et nationalt og internationalt fyrtårn. 70 pct. af huset er allerede udlejet og har de to erhvervsfamilier fra Vejle; Bagger Sørensen og Eskildsen som investorer. De har skabt deres formuer på henholdsvis tyggegummi (Dandy) og kager, brød, chokolade og konfekture (Givesco A/S).

Udover Dagrofa som samarbejdspartner er en række andre virksomheder og organisationer knyttet til huset.

Visionen bag fødevarehuset er at skabe et miljø, hvor både store og små fødevarevirksomheder kan samarbejde med videns-institutioner og det offentlige til fremme og udvikling af velsmagende, bæredygtige og sunde fødevarer.

– Alle virksomheder i Food Innovation house får tilbud om match making med samarbejdspartnere, mentorer og investorer samt hjælp til scale-up, fortæller Jørgen Andersen, der er direktør i BS Invest, der er en af ejerne af Food Innovation House.

Innovation i øjenhøjde

Målet er at gøre Food Innovation House til et omdrejningspunkt for en lang række af aktiviteter og innovationsprojekter, der skal foregå i tæt samarbejde med husets lejere og partnere.

I husets smagslaboratorium kan testpersoner f.eks. helt uforstyrret forholde sig til produkternes smag, duft og konsistens.

– Som noget helt unikt er der også mulighed for at teste i stor skala, når husets lejere går til frokost. Dermed kan man hurtigt få en umiddelbar indikation på produktets levedygtighed og potentiale, siger Jørgen Andersen.

Inden Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) kunne markere indvielsen og klippe snoren til det nye hus i Dandy Business Park nord for Vejle, hvor der i forvejen er opført fire koncepthuse, kunne han glæde sig over, at det huset som det femte koncepthus i parken vil tilbyde innovation i øjenhøjde og være med til at skabe arbejdspladser.

– I Vejle kommune er 7.000 beskæftiget inden for fødevareerhvervet, når vi ser på primærproduktion, industri, handel og hotel og restaurant, sagde borgmesteren og lover, at kommunens nye vækstteam vil undersøge mulighederne for at fremme fødevareerhvervet.

Stjernekok i kulissen

Culinary Institute by VejleErhverv, som har til huset i Food Innovation House, skal inspirere til læring og understøtte muligheder for udvikling, nytænkning, innovation og forskning på et højt niveau.

Det er kokkelandsholdets tidligere leder Per Mandrup, der står i spidsen for Vejles nyetablerede madlaboratorium.

– Fødevarer handler om meget mere end det, der ender på tallerkenen. Det er absolut nødvendigt, at kvalitet, stil, form og farver er tænkt ind i samtlige processer, når fødevarevirksomheder og gastronomer skal udvikle spændende produkter og retter, siger han og tilføjer:

– Gastronomer og fødevareproducenter vil få adgang til vores viden, ligesom de kan vælge mellem en masse kursusmuligheder, hvor jeg og andre madeksperter vil agere inspirerende medspillere i virksomhedernes arbejde med at udvikle nye og spændende madprodukter.


Kok Michael Munk Nielsen (tv), der ejer MeMu i Vejle sammen med sin kone Mette Brunbjerg Derdau, fik tidligere på året en Michelin-stjerne. Han stod klar i fødevarehuset ved indvielsen torsdag den 7. juni og ses her sammen med Per Mandrup.
Det nye fødevarefyrtårn i Vejle. Fotos: Flemming Effersøe
Per Mandrup, leder Culinary Institute.
Judith Kyst (midten), direktør for Madkulturen.
Claus Egeris, sekretariatsleder i Måltidspartnerskabet.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: