Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Moderniseret for millioner

MENY Viby Sj. er moderniseret med fokus på sortiment og miljø Købmand Hans Olesen glæder sig over, at han nu kan byde kunderne velkommen til et moderne madmarked, der både

MENY Viby Sj. er moderniseret med fokus på sortiment og miljø 

Købmand Hans Olesen glæder sig over, at han nu kan byde kunderne velkommen til et moderne madmarked, der både fremstår flottere og mere miljøbevidst end tidligere. Håndværkere og butikkens egne medarbejdere har fra august til november haft travlt med at indrette butikken med nyt inventar og flere varer.

Købmand Hans Olesen lover ikke mere, end han kan holde. Så ombygningsfesten blev midt i november fejret med 98 pct. færdig. Du kan møde købmanden i DSK Magasinet, der udkommer fredag den 29. november 2019. Her fortæller han om sine snart 40 år som købmand. Fotos: Flemming Effersøe

Den nye butik blev fejret med et væld af tilbud en uge midt i november – også selv om butikken kun var 98 pct. færdig.

Ifølge købmanden var butikken 95 pct. færdig ugen før, og ugen efter denne annonce lover han, at butikken er 99 pct. færdig.

– Der er sket mange forandringer i sortimentet, fordi kundernes ønsker har ændret sig. For 15 år siden vidste næsten ingen, hvad vegansk eller glutenfri madlavning var, siger Hans Olesen og tilføjer:

– I dag er der en større efterspørgsel på den slags, og det har vi naturligvis lyttet til. Det betyder blandt andet, at sortimentet af veganske produkter har fået mere plads i butikken, ligesom der også er kommet flere produkter til glutenfri og laktosefri madlavning.

Mere plads til delikatessen

Og når det gælder madlavning, vil der fremover være mere hjælp at hente. For flere kunderne ønsker, at det skal være nemt og gå hurtigt. Både at handle og lave mad.

– Vi har fået et større udvalg af halv- og helfærdige retter. Og der er mere plads til delikatessen for at imødekomme, at der er mange, der enten ikke kan eller vil lave mad, siger Hans Olesen og peger på, at mange i den unge generation ikke interesserer sig for at lave mad.

Derfor gælder det som købmand at kunne tilbyde noget for enhver smag.

Efterspørgslen på økologiske varer er også stigende, hvad der kan ses på udvalget af økologisk pålæg, oste og kød. Desuden har de kødfri produkter som plantefars fået mere plads.

Bedre butiksanlæg

Endelig er der investeret i nye montrer og køle-/frostsystemer.

– Vores tidligere montrer er fra 2004, og om to år ville de faktisk være ulovlige, da der er kommet strengere krav. De nye montrer er både miljøvenlige og energibesparende og lever op til de kommende stramninger af reglerne, siger Hans Olesen.

Han glæder sig også over, at returflasker nu kan afleveres i et indhak uden for butikken, hvor kunderne kan stå i tørvejr og aflevere flasker og kasser.

– Det har gjort det muligt at vende kasselinjen 90 grader, så vi har kunnet inddrage mere af forområdet til det regulære butiksområde. Kunderne oplever dermed en større butik, selv om vi ikke har udvidet butikken med en eneste kvadratmeter, forklarer Hans Olesen.

Med et opdateret butiksanlæg er sporet samtidig lagt til et generationsskifte, selv om købmanden har lovet KFI Erhvervsdrivende Fond, at han tidligst stopper til april 2023.

 

 


Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: