Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Middag mod madspild bliver en ny årlig tradition

H.K.H. Prinsesse Marie deltog som æresgæst, da den første ambassadør bød på madspildsmiddag Ambassader og foreningen Stop Spild Af Mad i Danmark vil på skift holde en årlig middag, hvor

H.K.H. Prinsesse Marie deltog som æresgæst, da den første ambassadør bød på madspildsmiddag

Ambassader og foreningen Stop Spild Af Mad i Danmark vil på skift holde en årlig middag, hvor der inviteres nogle af rigets mest indflydelsesrige personer samt medlemmer af Kongehuset. Formålet med middagen er at give inspiration til kampen mod madspild og fokusere på FN’s bæredygtighedsmål 12.3 – en halvering af verdens madspild inden 2030.

Ideen til en middagsstafet blandt ambassader opstod, da Kongeriget Nederlandenes ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw, for nylig sammen med stifteren af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, inviterede til en middag med fokus på kampen mod madspild.

Blandt middagsgæsterne var miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, flere ambassadører og topledere fra organisationer og erhvervslivet. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog i år som æresgæst.

Næste år holder Sveriges ambassadør Fredrik Jörgensen og Stop Spild Af Mad en tilsvarende middag, som dermed bliver en ny årlig tradition i Danmark.

Årets ambassademiddag bød på en menu, som var fremstillet af overskudsmad og tilberedt af den nederlandske stjernekok Lucas Jeffries fra verdenskendte restaurant mod madspild, InStock, i samarbejde med den danske stjernekok Martin Jacobsen fra restaurant Kadeau og Kadeau at Home.

– “Skæve”, ukurante frugter og grøntsager og andre gode overskudsråvarer, der ellers ville blive kasseret, blev taget i brug – og gæsterne fik mulighed for at tage gode rester med hjem i bionedbrydelige æsker, så ingen mad gik til spilde, fortæller Selina Juul.

Under middagen blev der afholdt inspirerende taler om madspild med formål til at inspirere Danmarks ledende nøglepersoner, så de kan forankre dagsordenen i deres respektive organisationer og projekter.

Under middagen erklærede ambassadør Henk Swarttouw, at kampen mod madspild er en af Nederlandenes topprioriteter:

– Som verdens 2. største madeksporterende nation har vi et ansvar for at lede denne agenda og arbejde med imod FN’s bæredygtighedsmål 12.3.

Bestyrelsesformand for Carlsberg A/S, Carlsbergfondet og Tuborgfondet Flemming Besenbacher, medlem af Folketinget og fhv. skatteminister Benny Engelbrecht (S), viceadministrerende direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Lawaetz Ahrnung, branchedirektør i Dansk Industri Fødevarer Leif Nielsen, CEO af Nestlé Nordics Michiel Kernkamp, direktør i Meyers Madhus Dorthe Petersen, medejer af restaurant LêLê Anh Lê, formand for HORESTA Jens Zimmer Christensen, formand for Kost & Ernæringsforbundet Ghita Parry, direktør i Tuborgfondet Anne-Marie A. Skov samt Program Manager for Sustainable Food Chains at Wageningen University & Research, Toine Timmermans var inviteret med til bords. Fotos: Gudmann.com

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: