Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Købmændene: Her er vejen til en grønnere dagligvarehandel

Regeringen inviterer erhvervslivet til partnerskaber om grøn omstilling. De Samvirkende Købmænd har ti forslag til fremme af en grønnere dagligvarehandel De Samvirkende Købmænd, der bl.a. har MENY, REMA 1000 og

Regeringen inviterer erhvervslivet til partnerskaber om grøn omstilling. De Samvirkende Købmænd har ti forslag til fremme af en grønnere dagligvarehandel 

De Samvirkende Købmænd, der bl.a. har MENY, REMA 1000 og SPAR som medlemmer, har som oplæg til et partnerskab om en grønnere dagligvarehandel udarbejdet en 10-punktsplan med initiativer, som vil gøre det lettere for butikkerne at tage hensyn til klima, miljø og bæredygtighed.

Blandt forslagene er ændring af fødevareregler, som medfører madspild, og et opgør med den kommunale selvbestemmelse på affaldsområdet, som vanskeliggør optimal behandling af fødevareemballager. Men der er også mere vidtgående ønsker som en nedsat moms på frugt og grønt og nøglehulsmærkede fødevarer i øvrigt.

– Vi skal i hver eneste butik gøre en indsats for f.eks. at spare på energien og undgå madspild. Men vi må også forlange, at der fra politisk hold kommer initiativer, som fjerner de barrierer, der forhindrer de forretningsdrivende i at tage optimalt hensyn til klimaet, siger adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd.

Han erkender, at forslaget om en differentieret moms – her nedsat moms på frugt og grønt og andre nøglehulsmærkede produkter – nok ikke har store muligheder for at vække politisk genklang.

– Jeg ved godt, at der er politisk berøringsangst i forhold til det emne. Men klimaudfordringen burde få os alle til at tænke lidt mere utraditionelt ved f.eks. at bruge stigende emballageafgifter til at fremme salget af sundere – og mere klimavenlige – fødevarer, siger John Wagner.

DSKs 10-punktplan for en grønnere dagligvarehandel.

Yderligere oplysning hos adm. direktør John Wagner på mobil 2023 2616.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: