Spring til indhold

Klimamærket er en hjælp til forbrugerne

Lanceringen af et statskontrolleret frivilligt klimamærke vil gøre det lettere for forbrugerne at træffe bevidste klimavalg, når de handler fødevarer i butikkerne. Anbefalingerne er i dag overrakt til minister for

Lanceringen af et statskontrolleret frivilligt klimamærke vil gøre det lettere for forbrugerne at træffe bevidste klimavalg, når de handler fødevarer i butikkerne.

Anbefalingerne er i dag overrakt til minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen. Arbejdsgruppen indstiller, at der indføres et frivilligt, statskontrolleret klimamærke, som baseres på en skalamodel, hvor alle fødevarer rangeres i forhold til hinandens klimaaftryk. Det er arbejdsgruppens anbefaling, at mærket skal fremstå enkelt og let afkodeligt. Det foreslås, at mærket udelukkende har fokus på klima.

Det kræver politisk beslutning, hvis klimamærket skal blive til virkelighed.

”De Samvirkende Købmænd har været med i arbejdsgruppen bag anbefalingerne og deltaget aktivt for at finde den bedste anbefaling. En anbefaling, der er brugbar for købmændene og gør klimamærket anvendeligt og let forståeligt for forbrugerne, der allerede i dag har mere end 30 forskellige forbrugermærker, de skal forholde sig til, når de handler”, siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør hos De Samvirkende Købmænd.

”Hos De Samvirkende Købmænd er vi tilhænger af et nyt klimamærke, og vi er stolte af den anbefaling, som er blevet til i et bredt samarbejde. Et statskontrolleret frivilligt klimamærke vil gøre det lettere for forbrugerne at træffe oplyste klimavalg. Det vil også bidrage til producenternes og dagligvarehandlens arbejde for fødevareproduktion med lavere klimabelastning. Nu venter vi med spænding på de politiske forhandlinger”, siger Jannick Nytoft, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

moms og afgifter på dagligvarer og fødevarer
Pressemeddelelser

30% af dit indkøb er statsafgifter

Når danskerne handler dagligvarer, lander tre ud ti kroner i statens lommer i form af moms og afgifter. To ud af kronerne er moms, den sidste krone er særlige punktafgifter. De Samvirkende Købmænd har på baggrund af data fra købmændene dannet sig et billede af en ”almindelig” indkøbskurv, og hvad der i gennemsnit handles for. Det viser, at vi i

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: