Aktuelt

Kampen mod madspild skal ikke blot ske en gang om året

29. september 2020
        
    

Tirsdag den 29. september er national madspildsdag. Men kampen mod madspild skal ikke blot ske en gang om året.

Det skriver Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, og Klaus Jørgensen, områdechef hos Landbrug & Fødevarer, i et debatindlæg i Klimamonitor.

De har begge modtaget DSK’s madspildspris ”Stræberen” for deres kamp mod madspild.

Kampen mod madspild startede for 12 år siden, men er slet ikke vundet endnu, lyder budskabet fra Selina og Klaus.

Selv om det går i den rigtige retning, og de danske husholdningernes madspild blev ifølge Miljøstyrelsen i årene 2011 til 2017 reduceret med 14.000 ton, så er der fortsat meget, der kan gøres for at mindske madspildet.

De 14.000 ton er blot to procent af Danmarks samlede madspild, der ifølge Miljøstyrelsen årligt løber op på 700.000 ton god, spiselig mad. Det svarer til syv gange vægten af Marmorkirken og 3,8 procent af den samlede CO2-udledning, der hvert år udledes fra Danmark.