Spring til indhold

Købmandens guldklumper

Jagten på fremtidens købmænd begynder som regel med en dygtig leder, der spotter talenter blandt elever og butiksassistenter Godt købmandskab begynder med at spotte talenter blandt elever og unge butiksassistenter.

Jagten på fremtidens købmænd begynder som regel med en dygtig leder, der spotter talenter blandt elever og butiksassistenter

Godt købmandskab begynder med at spotte talenter blandt elever og unge butiksassistenter. Her er guldklumperne, som kan motiveres og uddannes til at blive fremtidens købmænd.

– Ligesom fodboldklubber har talentspejdere, der er på udkig efter den næste stjerne i ungdomsrækkerne, så har vi takket være kontakten med mange ungarbejdere i vores butikker også bolden på vores banehalvdel, når vi skal udvikle nye talenter med potentiale som købmand, siger HR Business Manager Desirée Breel fra Dagrofa, der står bag kæderne MENY, SPAR, Min Købmand og LetKøb.

Hun erkender, at for mange unge vil et job i dagligvarehandlen ved første øjekast næppe være det mest ”sexede”.

– Desto vigtigere er det at fortælle de unge, som måske er begyndt i flaskerummet og går til hånde for afdelingslederen i kolonial-afdelingen eller får ansvaret for en kasse, når de er fyldt 16 år, at der er gode muligheder for at få et spændende og alsidigt job med lederansvar i en tidlig alder, siger Desirée Breel.

Gnisten i øjet

Derfor har Dagrofa som dagligvarekoncern fokus på at hjælpe købmændene med at spotte talenter og sætte uddannelsen i system. Det gælder om at fange de unge, som i dette tilfælde med den rette kliche har ”blod på tanden” og ”gnisten i øjet”.

Myten om mange arbejdstimer maner hun til jorden og peger på, at Dagrofa også tilbyder en række specialistuddannelser inden for delikatesse, slagter, frugt og grønt og vin.

– I MENY har vi flere karrierestier, der betyder, at elever og butiksassistenter kan vælge et speciale uden lederansvar. Vi vil gerne gøre det attraktivt at uddanne sig til f.eks. detail-sommelier, grøntmand eller slagter uden lange arbejdsdage. Med alderen kommer der måske ambitioner om at få såvel det økonomiske som ledelsesmæssige ansvar, siger Desirée Breel.

Lederuddannelse for fagmedarbejdere

Det er baggrunden for, at Dagrofa til juni har premiere på en lederuddannelse for faguddannede ferskvare-specialister med fokus på ledelse og drift. På en talentdag (assesmentdag) i maj vil de første kandidater blive udvalgt. Efter fire moduler kommer de til eksamen i december og vil herefter være klar til et lederjob inden for deres fagområde.

– Der er så stor interesse for uddannelsen, at vi allerede kan have et nyt hold klar igen i løbet af efteråret, oplyser Desirée Breel.

Næste skridt op ad karrierestigen kan ultimativt på butiksniveau blive Købmandsuddannelsen.

– Det er for dem, som har potentialet, motivationen og viljen til at blive købmand inden for kort tid efter endt uddannelse. Uddannelsen varer et år fordelt på 18 uddannelsesdage, og fokus er på ledelse, salg, drift og vækst, siger Desirée Breel og tilføjer:

– Deltagerne får viden og værktøjer til håndtering af det ansvar, der følger med jobbet som købmand. Der er særlig fokus på ledelse, salg og vækst, og der er en rigtig god vekselvirkning mellem teori og praksis.

Købmandsuddannelsen er udviklet i samarbejde med købmænd, butikskæderne i Dagrofa og KFI.

Det første hold på 14 blev uddannet i 2016. Fjerde hold afslutter sidst på året.

– Vi har netop udnævnt to fra holdet til at blive købmand i MENY Ballerup og MENY Kastrup, og vi har to, som står klar til at blive SPAR købmænd inden for få måneder, oplyser Desirée Breel.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: