DSK deltager igen i år på årets Folkemøde i Allinge, som er en oplagt mulighed for at tage temperaturen på aktuelle politiske emner.
Udover egne arrangementer på Grønbechs Hotel, deltager DSK også på den fælles scene: “Sammen om mad”, som er et bredt samarbejde med fokus på danskernes madvaner og den sunde kost. Scenen er blevet til i et bredt samarbejde mellem en række organisationer som bl.a. Kræftens Bekæmpelse, DI-Fødevarer, Bryggeriforeningen, Danish Crown, Arla, Madkulturen og Rådet for Sund Mad med flere.
Herunder er nævnt de arrangementer, hvor du kan møde DSK og vores medlemmer:
Torsdag den 16. juni kl. 16:30
Detailhandlens image og manglende hænder
DSK er vært for en debat om Detailhandlens image og manglende hænder. Debatten foregår i Haveteatret på Grønbechs Hotel.
Der er kamp om arbejdskraften, og det er svært at rekruttere medarbejdere til dagligvarehandlen, der ellers er en branche, der byder på mange karrieremuligheder. Igennem mange år har man talt branchen ned ved bl.a. at tale om ”at hvis man ikke kunne andet – så kunne man altid få et job i butik”. Det er med til at skade branchen og mulighederne for at rekruttere.
Vi skal have ændret på italesættelsen og sat fokus på alle de muligheder, der er i dagligvarehandlen. Det gælder bl.a. inden for ledelse, økonomi, salg, branding og mulighederne for at blive købmand. Hvad skal der til for at løfte branchen og skabe respekt om rollen som købmand og arbejdet i butik, så vi fremadrettet kan øge antallet af ansøgere til dagligvarehandlen?
Med i panelet er:
- Benny Engelbrecht, MF, fhv. minister, (S)
- Sofie Berg Axelsen, formand for HK Handel Hovedstaden
- Carsten Wandorf, bestyrelsesformand for Mærkevareleverandørerne i Danmark
- Jonas Schrøder, kommunikationschef, REMA 1000
- John Wagner, adm. direktør DSK – moderator
Du kan følge debatten live ved at klikke her.
Fredag den 17. juni kl. 12:00
Sunde succeser uden løftede pegefingre
Debatten foregår på “Sammen om mad-scenen”, som du finder på Kampeløkke Havn.
I debatten sætter vi fokus på, at vaner virkelig er svære at ændre. Det gælder i særdeleshed madvaner. Men skyr, fuldkorn og alkoholfrie øl er tre eksempler på føde- og drikkevarer, der med succes har gjort indtog i danskernes hverdagskost. Hvordan er det lykkedes at gøre nye føde- og drikkevarer tilpas tilgængelige og lækre til at blive valgt til uden løftede pegefingre? Hvad kan man lære af succeshistorierne, så vi danskere i højere grad spiser sundere?
Med i panelet er:
- Susanne Tøttenborg, seniorkonsulent, Kræftens Bekæmpelse
- Signe Didde Frese, CSR-chef, Coop
- Louis Honoré, kommunikationschef, Bryggeriforeningen
Producenter der fortæller om deres sunde succeser:
- Annette Spanggaard, Public Affairs, Communication and CSR Director, Coca Cola
- Jan Paul, brygmester, Svaneke Bryghus
- Morten Boye, marketing direktør, Arla
- Mette Færch, vice president, Danish Crown
- Carsten Kure, marketingchef, Meny
- Maria Gervig, kommerciel direktør, 7-Eleven
- Anne Glad – moderator
Fredag den 17. juni kl. 13:30
Det skal være lettere at drive virksomhed
Fredag stiller DSK skarpt på, at det skal være lettere at drive selvstændig virksomhed i Danmark.
”Det skal være lettere at være dansker”, er der blevet sagt, men faktum er, at der aldrig har været flere forhindringer og bump på vejen end der er i dag. Det overordnede spørgsmål er derfor: Hvordan får vi gjort det lettere at drive selvstændig virksomhed i Danmark?
Der kommer nye lover og reguleringer til i et væk. Nogle kommer fra Folketinget, andre fra EU og andre igen fra overenskomster. Hvem efterspørger i det hele taget al den regulering?
Problemet er, at nye love og reguleringer ikke gør det lettere – tværtimod. Der er behov for at få ryddet op og tyndet ud i lovjunglen, da de mange reguleringer gør det besværligt at drive virksomhed, herunder at være købmand i Danmark. Hvad kan vi konkret gøre for at komme lov- og reguleringsjunglen til livs, og hvem har ansvaret?
Med i panelet er:
- Pernille Weiss, MEP, Det konservative Folkeparti
- Thomas Bernt Henriksen, erhvervsredaktør, Berlingske
- Uffe Rabe Krag, politisk chef, Forbrugerrådet TÆNK
- Karin Frøidt, koncernkvalitetschef, Dagrofa
- John Wagner, adm. direktør DSK – moderator
Du kan følge debatten live ved at klikke her.
Fredag den 17. juni kl. 15:00
Debatten foregår på “Sammen om mad-scenen”, som du finder på Kampeløkke Havn.
Thi kendes for hovedret: Hvem har madansvaret for en sundere befolkning? Døm selv!
Retten er sat, og det er intet mindre end danskernes folkesundhed, der er genstand for opmærksomheden i en hæsblæsende sag, hvor en af DK største sundhedsNGO’ er stiller fødevarebranchen, detailhandlen og politikere til ansvar for danskernes madsundhed. Den seneste opgørelse af Den Nationale Sundhedsprofil viser, at det går den helt forkerte vej med udviklingen i kostvaner, overvægt og ulighed i sundhed. Der er indkaldt vidner fra såvel fødevarebranchen, detailhandlen og civilsamfundet til at afgive forklaring om, hvordan mad og forebyggende sundhedstiltag kan spille sammen. Anne Glad vil sammen med publikum finde svar og afgøre sagens udfald.
Med i panelet er:
- Jesper Fisker, direktør, Kræftens Bekæmpelse
- Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer
- Helle Müller Petersen, landedirektør, Arla
- Karin Friødt, koncernkvalitetschef, Dagrofa
- Christian Budde Rådmand for Sundhed og Omsorg, Århus byråd, (V)
- Mette Færch, direktør, Danish Crown
Fredag den 17. juni kl. 16:00
Er kampen mod madspild ved at nå sin udløbsdato?
Debatten foregår i Turismeministeriet.
I Danmark smider vi hvert år 814.000 tons spiselig mad ud. Vi kan alle blive enige om, at det tosset, og at der skal gøres noget ved det. Men hvilke initiativer er der faktisk blevet gjort, og hvem har ansvaret for, at der bliver handlet på det? Vi kan ikke fortsætte med at handle og agere, som vi gør nu. Det er ikke langtidsholdbart. Med stigende fødevarepriser, el, gas og generel usikkerhed pga. krigen i Ukraine oplever vi især i restaurantbranchen, efter Corona-pandemien, at der må strammes op.
Økonomien hænger dårligt sammen, og nu bliver vi også udfordret på vores produktion. Madspildsdebatten har aldrig været mere relevant end den er nu. Hvilke løsninger er der? Skal staten i samarbejde med branchen lave begrænsninger i forhold til madspild? Skal vi gentænke muligheden for at fjerne jordbær på menukortet i december måned? Skal vi se nærmere på klimareduktionsmålene?
Med i panelet er:
- Kim Rahbek, formand for Danmarks Restauranter & Caféer
- Selina Juul, bestyrelsesformand og stifter af Stop Spild af Mad
- John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd
- Lars Bjerregaard – moderator
Lørdag den 18. juni kl. 12:00
Er ansvarlighed under pres, når krisen kradser?
Debatten foregår i Coop Eventtelt
Corona-pandemi, klimaudfordringer og krig i Europa. Verden er præget af usikkerhed, og det påvirker den måde, vi agerer på – også den måde, vi handler ind på. Råvaremangel og stigende priser presser både supermarkeder og kunder, men øko-salget er ikke faldet, og klimavenlig mad er billigere end kød, så hvad betyder krisen egentlig på lang sigt for vores købsmønstre og detailhandlens ansvarlighedsindsatser? Måske kan stedvise mangelsituationer, højere priser og sparetider også være en gylden mulighed for at udnytte ressourcerne bedre, spise grønnere og undgå madspild.
Med i panelet er:
- John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd
- Kræn Østergaard Nielsen, adm. direktør, Coop Danmark