Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Dagligvarehandel skal have den anerkendelse de fortjener!

Bag den fælles image- og rekrutterings-kampagne, som er finansieret af KFI Erhvervsdrivende Fond og blevet til i et tæt samarbejde med kæderne REMA 1000, Meny, Spar, Min Købmand, Let Køb,

Bag den fælles image- og rekrutterings-kampagne, som er finansieret af KFI Erhvervsdrivende Fond og blevet til i et tæt samarbejde med kæderne REMA 1000, Meny, Spar, Min Købmand, Let Køb, Løvbjerg og ABC Lavpris – og med DSK som tovholder står bureauet Primetime.

Det er hos Primetime, at alle de gode og kreative tanker er blevet samlet og omsat til handling og konkrete elementer i kampagnen, f.eks. annoncer og indhold på de sociale medier, ligesom de har stået for produktionen af den imagefilm, der har været et gennemgående tema i hele kampagnen.

”Det har været en super spændende opgave, fordi det er en af de her opgaver, hvor kommunikation kan gøre en forskel. Vi har en dagligvarehandel, der i mange sammenhænge ikke får den anerkendelse, de fortjener. Sandheden er, at en række dagligvarebutikker over hele landet, gør en kæmpe forskel i forhold til lokalsamfundet, i forhold til arbejdspladser og i forhold til sammenhængskraften i samfundet. Den anerkendelse tager sektoren ikke helt hjem i dag. Samtidig har branchen en stor udfordring i forhold til at skaffe dygtige og kvalificerede medarbejdere – herunder fremtidige købmænd. Lægger vi de opgaver og udfordringer sammen, så giver det jo en super spændende udfordring, som vi rigtig gerne vil være med til at løse”, fortæller Thomas Juul-Dam, der er partner i Primetime

”Udfordringen var, at vi her skulle løse et problem, som har rigtig mange årsager, og det udfordrer den kommunikationsløsning, som skal på banen. Men heldigvis har der været et stort ønske og forståelse for, at vi skulle sprede kampagnen ud på flere kanaler for at nå bredt ud i forhold til de forskellige målgrupper.

Helt overordnet har vi en målgruppe, der dækker hele den danske befolkning, som skal gøres opmærksomme på branchens betydning og derigennem være med til at tale faget op. Og så har vi en helt særlig målgruppe, som er de unge mennesker. Det er en målgruppe, som vi ved er svære at få i tale, og det er svært at få deres opmærksomhed og særligt at fastholde den. Det har selvfølgelig været en udfordring, som jeg mener, vi har godt fat i i forhold til de mange aktiviteter på de sociale medier og med de to influencere Julia Sofia og Alexander Husum. Hvilket også understreges af, at der allerede nu har været over 10 mio. visninger”.

Jakob Høegh, der er Senior Advisor i Primetime, påpeger samtidig, ”at vi er også ramt af nogle megatrends, eller i hvert fald nogle uddannelsesmæssige trends, der betyder, at alle gerne vil de gymnasiale uddannelser. Det at bruge sine hænder og bruge sin krop, det er ikke så mange, der er interesseret i, og sådan har det været nogle år. Så der er også en udfordring i forhold til det uddannelsesmæssige valg og fokusområder, at de unge ikke har fokus og interesse for købmandsfaget”.

”Jeg håber virkelig, at kampagnen giver købmændene og de ansatte et imageløft og noget mere anerkendelse. Det synes jeg virkelig, de fortjener. Og så håber jeg, at kampagnen her har sået nogle frø til, at de unge fremadrettet giver dagligvarehandlen og rollen som købmand en tanke, når de står med det svære uddannelsesvalg”, siger Thomas Juul-Dam,

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: