Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Vilje til vækst i Veksø

Den 29-årige Martin Munch er vokset op i Brugsen og er nu blevet købmand i REMA 1000 Serie om unge købmænd: Martin Munch er vokset op hos en uddelerfamilie på

Den 29-årige Martin Munch er vokset op i Brugsen og er nu blevet købmand i REMA 1000

Serie om unge købmænd: Martin Munch er vokset op hos en uddelerfamilie på Bornholm. Det var hans eget mål at blive varehuschef, inden han fyldte 30 år. Og stifte familie bagefter. Nu er han som 29-årig købmand i REMA 1000 og nybagt far.

 

Som ung salgsassistent i Kvickly Rønne drømte Martin Munch om at blive varehuschef. Nu er drømmen vekslet til en karriere som købmand i REMA 1000 i Veksø vest for København.

Han fik overrakt nøglerne til butikken i efteråret 2017 og var endnu ikke fyldt 29 år. Samtidig fik han en datter med sin kæreste Mette Dyrbjerg Nielsen. Selv siger han: ”Ikke den bedste timing som nybagt købmand”.

– Man kan planlægge nok så meget, og alligevel bliver det aldrig helt som forventet. Mit mål var at blive varehuschef, inden jeg fyldte 30 år. Og så stifte familie. Men nu er jeg heldigvis blevet købmand og far og har stadig min 30 års fødselsdag til gode, siger Martin Munch, der har let til et kækt og drenget smil.

Uddelerfamilie

Han er vokset op i Østerlars på Bornholm. Faderen Hans Jørn var uddeler i først Listed Brugs, hvor han mødte Vivian med hvem, han fik en søn og en datter. Siden blev han uddeler i Dagli’Brugsen Østerlars. I nabobyen Østermarie regerede uddeler Thorkild, der er lillebror til Hans Jørn.

Ligesom faderen rejste til Sjælland for at prøve kræfter med større butikker, inden han blev uddeler på sin fødeø, så gentog Martin kunststykket efter nogle år i Kvickly Rønne og rejste til Kvickly Sundby på Amager.

Derfor opdager kunderne i Veksø sjældent, at deres nye købmand er født og opvokset på solskinsøen. Otte år på Amager har tæret på dialekten.

– Men jeg har nu ingen planer om at vende tilbage til Bornholm ligesom min far. Min kæreste er fra Fyn, så det er nok mere sandsynligt, at vi med tiden flytter endnu længere mod vest, siger Martin Munch.

De mødte hinanden i Kvickly Sundby. Kæresten har skiftet butikslivet ud med en kontoruddannelse. Med tiden er det planen, at Mette ved siden af et kontorjob skal have nogle timer i butikken sammen med Martin.

Talentholdet

Med en karriere som salgsleder og afdelingsleder i Kvickly Rønne, Sundby og Amager og siden souschef i SuperBrugsen på Platanvej og Halmtorvet i København og Trekroner ved Roskilde var et job som uddeler i sigte. Men så fik Martin en opringning af den erfarne REMA 1000 købmand Dan Madsen på Skovvejen i Ballerup.

– Min fætter Steffen Kock, som er købmand i REMA 1000 Fårevejle i Odsherred, havde tippet sin kollega om, at jeg måske ville være et godt bud på en yngre butiksmand, der kunne hjælpe ham i gang med den nye butik. Det gik superfint, og jeg blev så kontaktet af kædens regionschef Tonny Nielsen, der tilbød mig en plads på talentholdet og dermed adgangsbillet til egen butik.

Butikkens tidligere købmand Kenneth Elmbæk skulle åbne ny butik tættere på sin bopæl i Greve, og derfor kunne Martin Munch overtage nøglerne til butikken i Veksø den 5. oktober.

Sprænge budgettet

Martin Munch budgetterer med en pæn vækst i 2018 i den 10 år gamle butik, der har Netto som nabo. Der er ingen andre dagligvarebutikker i Veksø, der ligger mellem Måløv/Ballerup og Stenløse.

– De første fire måneder indikerer, at vi kan sprænge budgettet med nogle millioner kroner. Især på ferskvarekategorierne ligger vi med indeks på et godt stykke over 100.

– Vores volumen på hylderne er blevet større og mere stabil. Vi trimmer hylderne løbende, så butikken står salgsklar lige fra vi åbner til det store rykind mellem kl. 14.30 og 17.30, hvor vi til gengæld sætter alle medarbejdernes ressourcer ind på at møde kunderne på butiksgulvet og i kasserne, forklarer Martin Munch.

Dialog om bedre butik

Som ny købmand inviterede Martin Munch sin ledergruppe hjem til middag på Amager, så de kunne møde deres nye købmand uden uniform. Efter det første glas rødvin spurgte han dem om, hvordan de sammen kunne gøre butikken endnu bedre?

– Jeg vidste på forhånd, at det ville være dræne mig for ressourcer og overblik, hvis jeg insisterede på selv at tage ansvar for at skulle bestille alle varer hjem til butikken. Så vi fik aftalt at fordele ansvaret, hvad der gør det nemmere for mig at følge op på de forskellige driftsopgaver, forklarer Martin Munch.

Sidegevinsten er, at medarbejderne sætter en endnu større ære i, at deres afdelinger altid er slagsklare og uden ”huller” på hylderne. Ekstra fokus på ferskvarerne betyder også, at varerne i tilbudsavisen får bedre eksponering i butikken, hvad der har smittet af på salget.

– Vi har fremrykket vores egen deadline på opgaverne som f.eks. bestilling af varer. Det giver os en tidsmæssig buffer til uforudsete hændelser og skaber mindre stress. Det er noget, som kunderne mærker, siger Martin Munch.

Det er som købmand, at han for første gang i sin karriere oplever at kunne sig folde sig fuldt ud som dirigent med medarbejdere, kunder og varer. Det er en scene med orkester og publikum i konstant bevægelse.

Glæden ved samspillet

– Det er dynamikken, der giver mig arbejdsglæden. Tilfredse kunder, der får lidt mere, end de havde forventet, og medarbejdere, som med vidt forskellige forudsætninger vokser med ansvar og tillid og de succesoplevelser, som de selv skaber. Det er stort.

Martin Munch er bevidst om, at han som købmand kan komme til at arbejde mange timer hver uge, hvis han ikke har opbakning frem fra et team af medarbejdere, som vil gøre deres bedste for at løse opgaverne:

– Nøglen til succes er også en ambitiøs souschef, der selv drømmer om at blive købmand. Så har du en sparringspartner, der er passioneret og engageret og klar til at yde endnu mere for en dag at blive belønnet med sin egen butik.

Martin Munch drømte om en fremtid som varehuschef. Nu er drømmen vekslet til en karriere som købmand i REMA 1000 Veksø. Foto: Flemming Effersøe.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: