Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ung købmand i MENY: Mere hipt i Hundested

Den 33-årige Allan Hansen kunne på sin fødselsdag den 1. april 2016 realisere drømmen om at blive købmand. Han fik ansvaret for ca. 50 medarbejdere og en pæn 2-cifret årlig

Den 33-årige Allan Hansen kunne på sin fødselsdag den 1. april 2016 realisere drømmen om at blive købmand. Han fik ansvaret for ca. 50 medarbejdere og en pæn 2-cifret årlig millionomsætning i MENY Hundested.

Allan Hansen begyndte som flaskedreng i 1999 i butikken. De seneste 10 år har han været butikschef.

– Jeg kunne mærke, at der skulle ske noget nyt. Derfor var det god timing, at jeg fik mulighed for at indgå i et fælles ejerskab med Dagrofa om butikken. Kombinationen af support fra hovedkontoret og selvstændig ledelse af den daglige drift passer mig fint. Og så er der jo også den økonomiske motivation, siger Allan Hansen.

Op til sommertravlheden, hvor butikken fordobler omsætningen i forhold til nogle vinteruger, fik han en søn sammen med Anita. Lige nu har hun barselsorlov fra ægtefælles butik. Sammen har de også en datter på halvandet år.

– Jeg må jo gøre mit til at holde indbyggertallet op i Hundested, siger købmanden med et smil og glæder sig over, at byens ejendomsmæglere melder om positiv udvikling i antallet af tilflyttere.

– Hundested er ved at blive hipt. Vi nyder godt af en visionær erhvervsforening, som gennem mere end 10 år har styrket samarbejdet mellem erhvervslivet, kulturinstitutioner, foreninger, ildsjæle og kommunen, siger Allan Hansen.

Krydstogtskibe, gamle træskibe på bedding, bryghus, sandskulpturfestival, kunsthåndværk, galleri, oplevelsesaktiviteter har forvandlet Hundested havn til en levende by og havn, hvor fiskeri, erhverv og turisme er smeltet sammen.

– Vores omsætning er steget lidt i forhold til i fjor trods det ustabile sommervejr. Udviklingen i indtjening og omsætning har hen over sommeren været fornuftig på grund af dygtige medarbejdere, et godt koncept i form af MENY som hele Danmarks fødevaremarked og det lokale samarbejde om at udvikle Hundested, siger Allan Hansen.

– Tonen mellem os og kunderne er uformel, og jeg kan sagtens møde kunder, der vil tale privat – det er ikke et problem. En af mine vigtigste roller er at være til stede og tale med kunderne på butiksgulvet. Man skal være genkendelig og udstråle at have tid, for kunden er chefen. Jeg formidler kundens penge, og gjorde vi det ikke godt nok, så var der ingen kunder.

Allan Hansen bor selv i Hundested. Og han tager det med ophøjet ro, når han lige får en hilsen med på vejen af en kunde på stranden: – Om jeg står her i butikken i uniform eller badebukser på stranden er underordnet, jeg bliver spurgt om de samme ting.

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: