Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ung købmand drømmer om supermarked i særklasse

29-årige Henrik Seerup er uddannet sommelier og købmand. Han drømmer om at skabe en jysk udgave af MENY Rotunden i Hellerup, som anses for at være blandt Danmarks bedste fødevaremarkeder

29-årige Henrik Seerup er uddannet sommelier og købmand. Han drømmer om at skabe en jysk udgave af MENY Rotunden i Hellerup, som anses for at være blandt Danmarks bedste fødevaremarkeder

Købmand Egon Høst Greve i MENY Haderslev og købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr fra MENY Rotunden i Hellerup har fået den 29-årige Henrik Seerup fra Struer til at drømme om at stå i spidsen for et fødevaremarked i særklasse. Siden han kom i butikslære i et stort supermarked i Viborg, har det været hans ambition at blive købmand med kant og klasse.

– Det kan jo virke paradoksalt, eftersom jeg af natur er introvert og undervejs i min karriere har måttet kæmpe med at stille mig op på ølkassen og stå inde for mine synspunkter, siger Henrik Seerup.

For godt fire år siden rejste han fra Viborg til MENY Haderslev, hvor købmand og den uddannede slagter Egon Høst Greve har udviklet købmandsaspiranten og givet ham selvtillid til at gøre drømmen til virkelighed.

– Egon har været en fantastisk støtte. Han har givet mig ansvar og hele tiden fået mig til at flytte min grænser, så jeg ikke blev stående i det sikre og velkendte, siger Henrik Seerup, der altså – sin generthed til trods – samtidig har haft et ønske om at skabe et jysk svar på MENY Rotunden i Hellerup eller MENY Mågebakken i Odense.

Butiksbacille

Faderen var indtil for nylig en kendt og respekteret bankdirektør gennem 20 år i Hvidbjerg Bank i Struer, og Henrik Seerup rejste til Aarhus for at læse til finansbachelor for at gå i faderens fodspor. Men som ungarbejder var han blevet ramt af en butiksbacille, der handler om en dynamisk hverdag i mødet med kunderne og kontant afregning på den daglige indsats.

– Jeg blev ikke mindre tændt på købmandskabet, da jeg på Købmandsskolen mødte Rasmus Vejbæk-Zerr, der oprindelig kommer fra Holstebro, og har skabt en enestående forretning i Hellerup, siger Henrik Seerup, der deler drømmen om at skabe sit eget købmandsmesterværk sammen med den slagteruddannede Jonas Hannibal Kristensen.

Fortabt i smadret Ribena-saft

En af de første dag i butikken i Haderslev fik Henrik Seerup en reol med Ribena-saft til at vælte, så det røde saft strømmede ud over gulvet, og han stod som fortabt med de flasker, der ikke var smadret.

– Jonas, der var butikkens slagtermester, fik ondt af mig, og så begyndte vi at tale sammen på en anden måde. Han er meget talende og har altid fart på. Jeg bruger mere tid på at tænke over tingene. Vores personligheder er som nat og dag. Men vi nærer den samme drøm om at skabe et fødevaremarked i særklasse, siger Henrik Seerup.

Deres veje skiltes midlertidigt, da Jonas Hannibal Kristensen i begyndelsen af året rejste til den nye MENY i Fredericia for at hjælpe butikkens slagtermester Brian Pedersen. Men den 1. maj er makkerparret igen under samme tag, da Henrik Seerup skal være butikschef i MENY Fredericia.

Vil erobre Trekanten

– Vi får chancen for sammen i en ny butik at bevise, at vi kan skabe byens bedste fødevaremarked sammen med købmand Henrik Eriksen, siger Henrik Seerup og tilføjer:

– Forhåbentligt kan det være et springbræt til at komme endnu tættere på drømmen om sammen at skabe et nyt fødevaremarked i Trekantområdet (Vejle, Fredericia og Kolding, red.), hvor butikken i Fredericia indtil videre er alene på skansen. Ellers skal kunderne jo helt til den kommende, nye butik i Skanderborg mod nord eller til Christiansfeld og Haderslev mod syd.

 

Med en sommelier-uddannelse kan Henrik Seerup gå i kvalificeret dialog med kunderne om deres vinønsker. Og det er det er vine af god kvalitet, som oftest ryger i kundekurven. Derfor er butikkens vinafdeling stor og velassorteret trods kort afstand til grænsehandelsbutikkerne syd for den dansk/tyske grænse. Fotos: Flemming Effersøe

 

Butikschef Henrik Seerup (tv.) og købmand Egon Høst Greve har arbejdet sammen i godt fire år. Den 1. maj skal Henrik Seerup dyrke købmandskabet uden sin læremester og mentor, da han skal være butikschef i MENY Fredericia.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: