Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Underdirektør Jytte Tandrup, DSK, fylder 60 år

Jytte Tandrup, der er cand.jur. fra Københavns Universitet i 1995, fylder 60 år lørdag den 1. oktober. Som underdirektør i De Samvirkende Købmænd, DSK, siden 1. januar 2012 har Jytte

Jytte Tandrup, der er cand.jur. fra Københavns Universitet i 1995, fylder 60 år lørdag den 1. oktober.

Som underdirektør i De Samvirkende Købmænd, DSK, siden 1. januar 2012 har Jytte Tandrup som tidligere kontorchef i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen været en uvurderlig rådgiver og sparringspartner for en række købmænd, deres kæder og grossister i lokale sager om planlov, lukkelov og andre juridiske spørgsmål.

Umiddelbart efter sin embedseksamen blev hun ansat i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvor hun avancerede fra fuldmægtig til kontorchef og blev kåret som ”Årets personaleleder i staten” i 2004.

Som leder for ca. 50 fuldmægtige og HK-medarbejdere i Kundeservicecentret lykkedes det Jytte Tandrup gennem uddelegering af ansvar og ved at give medarbejdere indflydelse på, hvordan de bedst kunne løse opgaverne, at øge såvel produktivitet som medarbejdertilfredshed.

Gennem sit arbejde med bl.a. lukkelov, næringslov og selskabsloven fik Jytte Tandrup kendskab til De Samvirkende Købmænd, hvor hun siden blev ansat til at håndtere (og i praksis sikre, at kommunerne håndhævede regler korrekt) sager om planloven. Siden blev hun også udnævnt til chef for fødevareområdet i DSK.

Jytte Tandrup har med sin dybe juridiske indsigt, politisk flair og utrolige arbejdsevne en meget stor del af æren for den anerkendelse, DSK nyder som brancheorganisation.

Oprindelig er Jytte Tandrup uddannet korrespondent og havde i en årrække arbejdet som direktionsassistent i LK NES (kendt for stikkontakter), inden hun som mor til små børn; en datter og søn besluttede at læse jura. Filosofien var selv at klare paragrafferne som mor og ikke overlade ansvaret for børnenes trivsel til institutioner, mens hun studererede jura.

Jytte Tandrup er vokset op i en købmandsgård i Bagsværd og fik senere studie- og fritidsjob i faderens supermarkeder i Glostrup og Brøndby. Butikkerne var blandt de første i Danmark, hvor kunderne selv kunne tage varer ned fra hylderne og dermed betjene sig selv.

I fritiden nyder hun at vandre ture langs stranden tæt ved bopælen i Greve. Interessen for rockkoncerter, cykling, golf og rejser deler hun med ægtefællen, som hun har været gift med i 34 år.

Fødselsdagen fejres med nærmeste familie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: