Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Tobakken er igen blevet en grænsehandelsvare

DSK: Behov for at stramme rejsegodsbestemmelserne  Prisen på tobak blev sat op 1. april. Og det får nu flere og flere danskere til at købe cigaretter syd for grænsen, hvad

DSK: Behov for at stramme rejsegodsbestemmelserne

 Prisen på tobak blev sat op 1. april. Og det får nu flere og flere danskere til at købe cigaretter syd for grænsen, hvad der trækker en række andre grænsehandelsvarer som vin, øl, sodavand, spiritus og slik med sig over grænsen til Danmark.

Derfor opfordrer adm. direktør John Wagner, DSK, regeringen til at ændre i rejsegodsbestemmelserne, så danskerne kun kan tage 10 pakker cigaretter med hjem efter en rejse i et EU-land:

– Rejsegodsbestemmelserne bør ændres hurtigst muligt, som det netop er sket i Frankrig. Grænsen for lovlig import af cigaretter til såkaldt eget forbrug skal nedsættes fra 800 styk – altså fire kartoner – til 200 cigaretter svarende til 10 pakker.  Ellers vil grænsehandlen eksplodere i takt med de stigende tobakspriser.

Under et besøg hos købmandsægteparret Lone og André Pickardt i Min Købmand i Sønderborg (ses på foto øverst) kunne 16 folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti samt medarbejdere i partiet høre om konsekvenserne af grænsehandlen og frygten for, at de dyrere danske cigaretter får grænsehandlen til at eksplodere.

Partitoppen med blandt andre formand Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup, Morten Messerschmidt, Peter Kofod og Pia Kjærsgaard lyttede og stillede spørgsmål til købmandsægteparret og adm. direktør John Wagner, som opfordrede folketingsmedlemmerne til at arbejde for en ændring af rejsegodsbestemmelserne.

Adm. direktør John Wagner, DSK, (tv.) mødte folketingsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti under et butiksbesøg i Sønderborg. Th. ses partiets formand Kristian Thulesen Dahl.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: