Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Tidens tern: Discount med holdning

Nordjyden Brian Larsen trodsede advarsler fra kolleger og leverandører om at blive købmand i REMA 1000 Da Brian Larsen første gang hørte om norske REMA 1000, som var på vej

Nordjyden Brian Larsen trodsede advarsler fra kolleger og leverandører om at blive købmand i REMA 1000

Da Brian Larsen første gang hørte om norske REMA 1000, som var på vej ind på det danske marked med købet af lavpriskæden Prisa, var han ikke i tvivl:

– Jeg blev advaret af kolleger og leverandører om at bruge mine sparepenge på at blive franchisetager i REMA 1000. Men jeg kunne spejle mig i kædens værdier og grundholdninger, fortæller Brian Larsen, der i dag er fyldt 48 år og har været med på næsten hele REMA-1000 rejsen.

Det blev en ny butik i Børkop – lige midt i Trekantområdet mellem Kolding, Fredericia og Vejle – som fik nordjyden til at rejse sydover sammen med Gitte, som han havde mødt i supermarkedet i Sæby.

Siden har REMA 1000 været ”tidens tern” for familien med de to døtre; den 22-årige Anne, der er markedsføringsøkonom og 20-årige Mie, der er i lære som revisor. Brian har nu REMA 1000 i Bredballe, og Gitte har REMA 1000 i Børkop.

To butikker er som børn

– Butikkerne er vores 3. og 4. barn, siger Brian Larsen, der i en stort opsat artikel i Vejle Amts Folkeblad for nylig blev portrætteret sammen med Gitte som ”Hr. og fru Rema” med et billede hjemme fra køkkenet. Brian i den karakteristiske ternede REMA 1000-skjorte og Gitte i kædens mørkeblå polo T-shirt.

– Da Brian havde butikken i Børkop, og jeg var ansat og var medhjælpende hustru, cyklede pigerne rundt i butikken på deres trehjulede cykler om søndagen, som var lukkedag dengang, fortæller Gitte Larsen til avisen.

– Jeg overtog den kun ni måneder gamle butik som fanchisetager fra første dag og kan fejre 25 år som købmand den 1. januar 2020. Men det var en kamp de første år. Vi stod ofte i vores nye butik, som kunderne ikke havde lært at kende endnu, og skævede over til de mange fyldte indkøbsvogne, der rullede ud fra SuperBrugsen, fortæller Brian Larsen.

Siden er SuperBrugsen konverteret til en Fakta. Og Netto har placeret sig ved siden af REMA 1000.

I 2001 overtog Brian butikken i Bredballe lidt uden for Vejle. Gitte fulgte med til Bredballe, indtil butikken i Børkop fire år senere igen blev ledig, og hun kunne blive købmand ligesom sin ægtemand.

Gode værdier giver vokseværk

Brian Larsen mener, at kombinationen af den lokale købmand og kædens koncept med værdier og holdninger, der klart kommunikeres både over for kunder og medarbejdere, er forklaringen på kædens vokseværk, så den i 2018 omsatte for over 15 mia. kr. i Danmark.

– Det har været en fantastisk rejse, og jeg er glad for, at jeg trodsede advarslerne for 25 år siden, siger Brian Larsen, der gennem årene har opbygget gode relationer til mange af sine kolleger.

– Jeg har en kollega i Slagelse, som har været med næsten lige så længe som mig. Han boede hos os, da han skulle i praktik en uge i min nye butik Børkop for at lære konceptet, rytmer og rutiner, inden han selv skulle åbne en REMA 1000 i Næstved, fortæller Brian Larsen.

Praktikanten var Jesper Pedersen, der gennem mange år har været købmand i REMA 1000 på Korsørvej i Slagelse.

– Han havde erfaring fra Netto og kom som et frisk pust. Selv om vi har forskelligt temperament, så er der en god kemi mellem os og vi får altid en hyggelig snak ud på de små timer, når vi mødes til det årlige “Rigsmødet”.

Købmand Brian Larsen kalder rejsen med REMA 1000 i 25 år for eventyrlig. I Børkop var han med til at åbne en af kædens første butikker og har siden 2001 været købmand i Bredballe. Foto: Flemming Effersøe

 

Her i Børkop begyndte REMA 1000 eventyret for Brian og Gitte Larsen.
REMA 1000 i Børkop er kendt for sit blomster- og plantemarked foran butikken.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: