Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Tak for rosen – men grænsekøbmændene bliver fortsat favoriseret

Jydske Vestkysten roser de danske købmænd for deres (dvs. vores) gode sag, men angriber både miljøminister Kirsten Brosbøl og indholdet af den nye pantaftale med tyskerne i lederen 21. maj.

Jydske Vestkysten roser de danske købmænd for deres (dvs. vores) gode sag, men angriber både miljøminister Kirsten Brosbøl og indholdet af den nye pantaftale med tyskerne i lederen 21. maj.

Kritikken af miljøministeren er urimelig og må være udtryk for, at valgkampen er i gang. Syv miljøministre på stribe har arbejdet for, at de nordtyske grænsehandelsbutikker ikke skal kunne sælge dåser uden pant til danske kunder. Miljøminister Kirsten Brosbøl har nu leveret varen, og det skal hun naturligvis have tak for.

Grænsekøbmændene bliver ikke diskrimineret – tværtimod!

Tyskland støder op til 9 lande. Ved de 8 andre lande skal udenlandske kunder betale tysk pant på 25 eurocent uden mulighed for hverken såkaldte eksporterklæringer eller mulighed for deres eget lands nationale pant.

Danmark og Tyskland har nu indgået en aftale, hvor man på den ene side stopper det konkurrenceforvridende salg af øl og sodavand helt uden pant, men samtidig lader forbrugerne vælge mellem tysk pant (og retur til Tyskland) eller muligheden for at pante tæt på bopælen hjemme i Danmark. Og ligesom danske kunder grænsehandler øl og sodavand til tyske afgifter og tysk fødevaremoms på kun 9% – ja, så skal man altså også betale tysk moms af panten.

Af vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen. Bragt i Jydske Vestkysten d. 22. maj 2015.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: