Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Ta´ tomaten som den ser ud

Uensartede grøntsager får en chance i REMA 1000 Ujævne tomater, krumme agurker, skæve peberfrugter og andre uensartede grøntsager bliver ikke længere frasorteret ved høst. De kan købes i REMA 1000.

Uensartede grøntsager får en chance i REMA 1000

Ujævne tomater, krumme agurker, skæve peberfrugter og andre uensartede grøntsager bliver ikke længere frasorteret ved høst. De kan købes i REMA 1000.

Det skal ses i lyset af, at dansk landbrug spilder årligt mere end 33.000 ton grøntsager. Sådan lyder estimatet fra Nordisk Ministerråds rapport “Food losses and waste in primary production – Data collection in the Nordic countries”.

Derfor er REMA 1000 gået sammen med gartnere og Stop Spild Af Mad for at styrke kampen mod madspild.

Fra midt i maj har udvalgte REMA 1000 butikker gjort det muligt for kunderne at købe uensartede grøntsager som f.eks. grimme tomater, krumme agurker og skæve peberfrugter og samtidig bidrage til foreningen Stop Spild Af Mads arbejde i kampen mod madspild.

De uensartede grøntsager kan købes til lavere priser – og for hver enhed, der bliver solgt, støtter gartnerierne og REMA 1000 med 12,5 øre hver, så foreningen Stop Spild Af Mad modtager i alt 25 øre pr. enhed.

– Samarbejder på tværs af værdikæden, hvor både producenter, dagligvarekæder og kunder tager et fælles ansvar og sætter fokus på nedbringelse af madspild, giver de største resultater, siger indkøbs- og marketingdirektør Anders R. Jensen, REMA 1000 Danmark.

Han ser et stort potentiale i samarbejdet: – Når alle led i værdikæden vælger at prioritere nedbringelse af madspild, kan vi skabe de største resultater, så derfor glæder dette samarbejde mig meget.

Det øgede fokus på madspild har igennem de seneste 10 år fået fat i de danske forbrugere, og Danmarks største bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, har sammen med REMA 1000 og de to gartnerier Alfred Pedersen & Søn ApS og Gartneriet Østervang Sjælland igangsat det nye landsdækkende initiativ i kampen mod madspild.

Per Madsen, salgschef hos GASA Odense Frugt – Grønt a.m.b.a. ser også gode muligheder i samarbejdet:

-I løbet af de senere år er de på Gartneriet Østervang Sjælland blevet så dygtige, at den reelle frasortering af grøntsager i dag er nedbragt betydeligt. Vi har dog fortsat en mindre mængde skæve grøntsager, som vi er meget glade for, at vi nu i samarbejde med REMA 1000 kan tilbyde forbrugerne.

Også hos Alfred Pedersen & Søn ApS glæder salgschef Claus Duedal Jakobsen sig til samarbejdet med REMA 1000:

– Vi vil slå et slag for, at vores friske og velsmagende grøntsager med varierende størrelser og udseende smager ligeså godt, som de pæne og de smukke. Vi håber, at danske forbrugere vil tage godt imod initiativet, og købe grøntsagerne for at hjælpe med at reducere madspild.

Stifter og bestyrelsesformand for Stop Spild Af Mad, Selina Juul, siger, at de uperfekte og skæve grøntsager smager ligeså godt som de pæne og lige:

– Vi har i mange år været store fortalere for at denne slags grøntsager bør sælges i de danske supermarkeder. Det vil både være med til at mindske spild i primærproduktionen og samtidig skabe vækst til fødevaresektoren.

Efter 10 års debat om madspild er hun sikker på, at danske forbrugere er klar til at tage imod de uensartede grøntsager på supermarkedernes hylder.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: