Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Svenske kvinder stormer frem

Historisk trendbrud i Sverige: Flere kvinder end mænd på ICA’s lederuddannelse For første gang er der flere kvinder end mænd på ICA’s ni måneder lange lederuddannelse. På det nyeste hold

Historisk trendbrud i Sverige: Flere kvinder end mænd på ICA’s lederuddannelse

For første gang er der flere kvinder end mænd på ICA’s ni måneder lange lederuddannelse. På det nyeste hold fra region Øst, der dækker blandt andet Stockholmsområdet, er 17 af de 27 tilmeldte kvinder.

ICA Sverige og ICA-handlarnes Förbund har støttet størstedelen af kvinderne på det nye hold med et tilskud på 20.000 svenske kroner. Målet er at motivere flere kvinder til at avancere inden for butikkerne og skabe sig en fremtid som købmand.

Adm. direktør Frederik Hägglund, ICA-handlarnes Förbund, siger til brancheavisen icanyheter, at det er et bevis på, at det strategiske arbejde er begyndt at give resultater:

– Vi stræber efter ligestilling over alt i ICA-kulturen. Både ud fra en samfunds- og virksomhedsmæssigt perspektiv er det en styrke med mangfoldighed.

Siden støtten til ICA’s lederuddannelse blev uddelt første gang i 2009 er andelen af kvindelige købmænd øget fra 16 til 19 procent.

Målet er at 50 procent af alle nye ICA-købmænd skal være kvinder i 2020. I foråret 2017 var andelen 31 pct., skriver Icanytheter.

ICA koncernen driver ca. 2150 butikker i bl.a. Sverige, Norge, Estland, Letland og Litauen.

 

Diana Svensson, er ny købmand i ICA Nära, Mörarp. Foto: icanyheter

 

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: