Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Storbanker i parløb med Nets om ny Dankortaftale

De Samvirkende Købmænd glæder sig over to storbankers opbakning til Dankortet De Samvirkende Købmænd, DSK, glæder sig over, at Danske Bank og Nordea begge har offentliggjort en aftale med Nets,

De Samvirkende Købmænd glæder sig over to storbankers opbakning til Dankortet

De Samvirkende Købmænd, DSK, glæder sig over, at Danske Bank og Nordea begge har offentliggjort en aftale med Nets, der sikrer Dankortet de kommende år.

Efter angrebet fra Jyske Bank på et kombineret Dankort og internationalt betalingskort – hidtil Visa – har de to storbanker og Nets nu indgået en aftale, der sikrer forbrugerne det populære ”to-i-et-kort” i de kommende år, da bankernes aftale med Nets om udstedelse af Dankort udløber med udgangen af 2019.

– Der er al mulig grund til at rose Danske Bank og Nordea for at medvirke til en fremtidssikring af Dankortet, siger Claus Bøgelund Nielsen, der er vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd.

Han fremhæver, at Dankortet i mange år har været det billigste betalingskort for detailhandelen og dermed også for forbrugerne:

– Vi har en meget stor interesse i at sikre forbrugerne et attraktivt Dankort og holde omkostningerne nede. Derfor er aftalen et skridt i den rigtige retning.

Danske Banks midlertidige adm. direktør Jesper Nielsen siger i en pressemeddelelse, at der i disse år sker store forandringer på markedet for betalinger:

– Mobilbetalinger vinder frem, og det samme gør en række andre nye betalingsløsninger. Samtidig ved vi, at Dankort fortsat er en af de mest anvendte danske betalingsløsninger. Derfor er vi glade for, at vi med aftalen sender et klart signal til vores kunder om, at de også efter 2019 kan betale med Dankort, som de kender det i dag.

Den hidtidige aftale på området er indgået mellem bankerne i fællesskab og Nets, og den løber frem til 31. december 2019. Den nye aftale er derimod indgået direkte mellem storbankerne og Nets og sikrer, at deres kunder også vil få udstedt Dankort efter 2019.

Ifølge Bo Nilsson, Group CEO i Nets, betyder det, at der fortsat kan udstedes Dankort, som vi kender det i dag, i de næste fem år: – Den beslutning udgør et vigtigt skridt på vejen mod at skabe en stabil ramme for fremtidens Dankort, så det kan bevare og udvikle sin position i samfundet som et sikkert, innovativt og omkostningseffektivt betalingsmiddel.

Efter den seneste tids debat om Dankortets fremtid ønsker Nordea nu også at slå fast, at bankens kunder også fremover vil kunne få det populære og mest udbredte betalingskort; Visa/Dankortet.

– Vi ønsker altid at tilbyde vores kunder et bredt udbud af de bedste og mest enkle betalingsløsninger. Derfor følger vi løbende med i, hvad der sker i betalingsmarkedet, og hvad kunderne efterspørger, og på den baggrund mener vi på nuværende tidspunkt, at Visa/Dankortet er et attraktivt tilbud til vores kunder. Derfor vil det også fremover være en del af Nordeas udbud af betalingskort, siger Bjørn Bøje Jensen, Country Senior Executive og chef for erhvervskunder i Nordea.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: