Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Løvbjerg-købmand: Stolt og lokal

Kim Dalsgaard fik i fjor drømmen om et liv som købmand i Løvbjerg gjort til virkelighed. Samtidig kunne han fejre sit 10-års jubilæum i Tarm  – Jeg er stolt købmand

Kim Dalsgaard fik i fjor drømmen om et liv som købmand i Løvbjerg gjort til virkelighed. Samtidig kunne han fejre sit 10-års jubilæum i Tarm 

– Jeg er stolt købmand for Løvbjerg i Tarm. Vi har fået prisen som kundernes favoritbutik i 2. halvår 2018 i hele Løvbjerg-kæden. Resultatet er baseret på en kundetilfredshedsanalyse. Så mine fantastiske kollegaer blev belønnet med kage på jobbet i dag.

Sådan skrev Kim Dalsgaard, 38 år, i begyndelsen af det nye år på LinkedIn. I november året før havde han overtaget jobbet som købmand efter Michael Jeppesen, der havde fået job som købmand i Løvbjerg i Varde.

Opslaget på LinkedIn blev krydret med emojis for muskler og smil for at understrege stoltheden over at være byens lokale købmand sammen med et fasttømret team af medarbejdere. Flere har været med på rejsen fra åbningsfesten i Tarm for 12 år siden. Kim kom med på holdet to år senere og kunne i fjor fejre sine 10 år i butikken.

Købmandsrokade

Butikken blev indrettet i en kæmpe lagerhal lige over for ABC Lavprissupermarked. Siden har de to supermarkeder kæmpet og konkurreret og til sammen fået flere kunder til at handle i Tarm.

Købmandsrokaden i kæden blev sat i gang i foråret 2018, da butikkens købmand Kim Lund rykkede til Løvbjerg i Fredericia. Efter et mellemspil hen over sommeren med Michael Jeppesen blev en dør åbnet for Kim Dalsgaard, så han kunne træde ind i rollen som butikkens nye købmand.

Den erfarne souschef sendte en ansøgning til kædens hovedkontor i Horsens, hvor han lagde vægt på, at han ville være synlig som den lokale købmand, der gør en forskel i byen, og have blik for at erobre kunder fra nabobyen Skjern.

For 10 år siden var han butikschef i KIWI, inden den familieejede Løvbjerg – nu med 14 butikker i Jylland og en enkelt i Tarupcentret i Odense – lokkede med nye udfordringer.

Han begyndte som flaskedreng i Alta Discount i Galten ved Aarhus i 1996, som også var del af en familiedrevet virksomhed, og han blev fascineret af den særlige ånd, som opstår, når en familie står sammen om deres butikker gennem årtier.

– Denne ånd har jeg også mødt her hos Løvbjerg. Og den glæder jeg mig til som den lokale købmand at værne om, samtidig med at jeg sætter mit personlige præg på butikken og lokalområdet, siger Kim Dalsgaard.

Nøgleordene er lokalt tilpasset sortiment, service, salgsklar butik og sparring med medarbejdere og salgschef Poul Erik Thøgersen, der for nylig er headhuntet fra Coop, hvor han senest var markedschef og salgschef.

Tid til at være rigtige købmænd

Kædens adm. direktør, Jesper Due, skriver i et opslag på LinkedIn, at for ”Løvbjerg er det vigtigt, at vores medarbejdere har mulighed for at være rigtige købmænd. Butikkerne bestemmer selv over torve og gavle og har altid lov til at være købmænd. Men der skal også være tid til det, og derfor arbejder vi igennem hele 2019 sammen med butikkerne på sikre de bedst mulige rammer for købmandskabet. Et af vores tiltag er ansættelsen af en HR-chef, der vil supportere med alt fra ansættelser og udvikling til jura. Så kan butikkerne fokusere på at være dygtige købmænd.”

I byen er Løvbjerg-købmanden et kendt ansigt. Ikke mindst fordi han har en søn og to døtre i den lokale skole. Alle tre børn spiller håndbold i lokale idrætsforeninger.

– Jeg bor sammen med min familie midt i byen. Så det er naturligt at møde kunderne andre steder end i butikken, siger Kim Dalsgaard, der har en ambition om, at butikken skal være synlig ved forskellige arrangementer i byen. Med et slagterteam på seks medarbejdere har han også ressourcer til at stille op med den store grill.

– Vi har også en meget stor parkeringsplads ved butikken, som det er oplagt at udnytte til blomstermarked, drengerøvsarrangementer med f.eks. traktortræf og udstilling af gamle og nye brandbiler. Vi skal være endnu mere synlige set fra rundkørslen på omfartsvejen mellem Holstebro og Varde. For det er nemt for de mange pendlere og turister at komme til butikken. Vi skal bare vise flaget.

To gange om ugen er der friskhakket kød på tilbud i Løvbjerg Tarm. Tirsdag hakker slagterne grisekød. Og onsdag hakker de oksekød. Her ses købmand Kim Dalsgaard med slagter René Nielsen.
Anne Sørensen er er af mange kulturbærer i Løvbjerg Tarm. Hun har været med næsten fra begyndelsen for godt 10 år siden og er som butiksassistent i kassen på fornavn med mange af kunderne. Fotos: Flemming Effersøe

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: