Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Sponsorater med hjertet på rette sted

For købmand Rasmus Vejbæk-Zerr er velgørenhed en naturlig del af forretningen i MENY Rotunden i Hellerup. Og han kommer vidt omkring – bare det er lokalt. HIK har netop scoret

For købmand Rasmus Vejbæk-Zerr er velgørenhed en naturlig del af forretningen i MENY Rotunden i Hellerup. Og han kommer vidt omkring – bare det er lokalt. HIK har netop scoret over 50.000 kroner til talentarbejdet

En klog købmand lader ikke daleren rulle uden at tjene sig en skilling eller to. Men så enkelt er regnestykket ikke for den 47-årige købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr, som har gjort sponsorater og velgørenhed til en del af sit købmandskab i MENY Rotunden i Hellerup.

– Jeg synes, at jeg har en forpligtelse til at støtte foreninger og frivillige, der gør en indsats for såvel syge og udsatte som lokale, hvad enten de er unge eller gamle, siger Rasmus Vejbæk-Zerr.

Han er selv vokset op i et hjem i Holstebro, hvor pengene var knappe. Og han anede intet om Hellerup, da han kom til den daværende ISO i Rotunden for 16 år siden.

– Hellerup er helt sin egen. På mange måder er det et reservat. Det tog mig flere år at forstå, at her arbejder man hårdere, tjener flere penge og stiller høje krav til sine omgivelser. Men energien fra alle de her fantastiske mennesker er så unik. Jeg elsker det.

Og derfor har købmanden hjertet med i butikkens sponsorater og velgørenhedsarbejde.

Han har i et år deltaget i et opgaveudvalg under Sundhedsudvalget i Gentofte Kommune, hvor han var med til at formulere en indstilling til en sundhedspolitik for en ny 10-årige periode.

Talenter og Pink Tribute

MENY Rotunden har bl.a. støttet Sankt Lukastiftelsens børnehospice, voldsramte familier, Kids Aid og Frivilligcenter Gentofte.

På sportssiden har MENY Rotunden 5-årige sponsorater, hvor klubberne ikke bare tilgodeses med økonomisk støtte; men også med synlighed til særlige begivenheder.

Den tidligere landsholdsspiller i fodbold Per Frimann kunne for nylig score over 50.000 kr. i MENY Rotunden til talentarbejdet i HIK. Pengene blev overrakt af Rasmus Vejbæk-Zeer og er indsamlet som en del af butikkens omsætning.

Udover sit arbejde som talentchef i Hellerup Idræts Klub, HIK, er Per Frimann kendt som en af landets fodboldeksperter og er fast kommentator på TV3 Sport.

Butikkens medarbejdere er til stede med smagsprøver og dialog. Der er ofte dækket op med høje glas og hvide duge.

– Vi har netop indgået et sponsorat med den lokale sportsklub HIK, hvor vi kommer i kontakt med 1.400 forældre til unge fodboldspillere. For os er mødet med de lokale på deres egen banehalvdel en måde at invitere dem ind i butikken, hvor vi altid er klar med service og fagligt kompetente ”madarbejdere”, siger købmanden.

Butikkens medarbejdere er til stede med smagsprøver og dialog. Der er ofte dækket op med høje glas og hvide duge.

De seneste fem år har supermarkedet i Rotunden også sendt 10 pct. af omsætningen en lørdag i oktober til den lokale velgørende organisation Pink Tribute. Den blev stiftet for 16 år siden af kvinder med en overvejende international baggrund. Det er efterhånden blevet til donationer på mere end 300.000 kroner.

Foreningens formål er at rejse penge til forskning, undersøgelser og forebyggelse af brystkræft. De indsamlede midler går 100 procent ubeskåret til de projekter, som organisationen støtter.

– De støtter nogle fantastiske projekter. Det tiltaler mig, at arbejdet i organisationen er frivilligt og uden ansatte, siger Rasmus Vejbæk-Zerr.

Mad fra MENY til årlig ambassademiddag

Som tak for indsatsen i Pink Tribute og for at styrke netværket lægger de lokale ambassader på skift lokaler til en middag, som medarbejdere fra MENY Rotunden tilbereder og serverer.

– Det er en del af vores støtte til organisationen og er samtidig et fantastisk udstillingsvindue for vores sortiment og kompetencer i butikken. Ambassademiddagene har været med til at give os nye kunder, når danskerne er vendt hjem fra udlandet, eller udlændinge for en tid er stationeret i Danmark.

Af samme grund er MENY Rotunden ofte klar med varer fra butikken, når den internationale Rygaards Skolen har brug for gavekurve eller let fortæring ved forskellige aktiviteter hen over året.

Han er selv gift med en tidligere professionel skøjteløber fra Canada. De mødte hinanden i butikken og har nu sammen fire børn i alderen fra 0 til syv år.

Støtte med gensidighed

– Egentlig koster det mere i planlægning end selve udgiften til varer. Ofte donerer vi mad med en kort holdbarhed, som sagtens kan bruges af lokale foreninger eller organisationer eller sendes videre via Fødevarebanken. Vi kan også hente hjælp hos leverandørerne, der gerne giver et bidrag, forklarer købmanden.

Rygtet om den gavmilde købmand i Rotunden er nået vidt omkring i København og får flere til at tage til Hellerup i håbet om et tilskud til et arrangement.

– Det afgørende er, at vores støtte er lokalt forankret og giver kunder i butikken. Vi har brug for omsætning og indtjening for at have råd til sponsorater og velgørenhed, siger Rasmus Vejbæk-Zerr.

Han peger på den lokale Lions Klub som et godt eksempel på gensidigheden.

Den 26. maj i fjor var medlemmer af Lions klar til at hjælpe kunderne med at pakke deres varer i MENY Rotunden, hvor overskuddet fra en tombola ubeskåret gik til støtte for Grønlandske Børn gennem UNICEF By 2018 projektet.

Gevinsterne var sponseret af MENY Rotunden og butikkens leverandører. Dertil gav købmanden ekstra 10 kroner per kunde til Lions.

– Jo flere kunder i butikken, desto mere støtte til Lions, forklarer Rasmus Vejbæk-Zerr og tilføjer, at kunderne ikke bare fik pakket varer. Butikken var også fyldt med ekstra gode tilbud. Og der blev budt på smagsprøver på mad og vin.

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr, MENY i Rotunden i Hellerup, giver sine sponsorater ekstra værdi ved at bruge butikkens sortiment og medarbejdere som en del af pakken. Her ses han med juniorseniorfirmand Per Frimann, HIK.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: