Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Smil erstatter bekymringsrynker

Kunderne i Rynkeby sender deres SPAR-købmand Søren Kragh Christensen på ferie SPAR-købmand Søren Kragh Christensen har skruet ned for bekymringsrynkerne og op for smilet efter, at hans mange loyale kunder

Kunderne i Rynkeby sender deres SPAR-købmand Søren Kragh Christensen på ferie

SPAR-købmand Søren Kragh Christensen har skruet ned for bekymringsrynkerne og op for smilet efter, at hans mange loyale kunder i Rynkeby på Fyn og de omkringliggende landsbyer har doneret 8.334 kroner til en ferie.

Sidst i april rejser han med en god ven til Budapest og glæder sig til at promenere langs Donau og køre en tur i den ældste elektriske undergrundsbane med togsæt i Europa. Den åbnede i 1896. Og så skal det undersøges, om ”humlen ved Fyn” kan måle sig med højt skum i Ungarn.

Den 1. marts inviterede byens købmand gennem de seneste seks år til vejfest midt i byen for at fejre afslutningen på et års vejarbejde i byen. Der dukkede 4-500 mennesker op til festen. Som tak for invitationen samlede kunderne ind til en pengegave til “verdens bedste købmand.”

– Det var meget overvældende, siger Søren Kragh Christensen, 42 år, der kender de fleste af kunderne efter 20 år i butikken. Han var i mange år højre hånd for den tidligere købmand, inden han realiserede drømmen om et liv som selvstændig.

– Som ung stod jeg i lære i en butik i Odense. Selv om der kun er omtrent 15 km i fugleflugtslinje, er der en verden til forskel. Inde i Odense kan jeg ikke forestille mig så hjertelig og gavmild opbakning til købmanden, som jeg er blevet mødt af her i Rynkeby, siger Søren Kragh Christensen.

Det seneste år har ellers ikke være nemt for købmanden, der i perioder har følt, at butikken var lammet af vej- og kloakarbejde. For dem, der boede bare 200 meter væk fra butikken, betød afspærring af vejen omkørsel på 10 km i bil.

Nogle dage faldt omsætningen med op mod en tredjedel i forhold til året før. Men meget blev hentet hjem i weekenderne, hvor de lokale fyldte kurve og vogne så meget, at 2018 samlet set landede på indeks 97 målt på omsætning.

Men i 2019 er købmanden og hans to faste medarbejdere sammen med et hold af ungarbejdere kommet bedre fra start og har indeks 103 på omsætningen.

– Jeg sendte jo et lidt uovervejet nødråb ud på min private facebookside i efteråret om det hårde liv som købmand. Det kunne godt lyde som en klagesang og få kunderne til at tro, at jeg havde miste troen på fremtiden. Men det tog de heldigvis ikke ilde op og har siden givet mig masser af skulderklap, siger Søren Kragh Christensen.

Købmand Søren Kragh Christensen (th) er helt tryg ved at overlade butikken i sin ferie til sin højre hånd, den unge Rasmus Jacobsen (tv), der begyndte i butikken som kassemedarbejder og siden har gennemført en uddannelse som salgsassistent. Foto: Flemming Effersøe

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: