Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Slut med online grænsehandel uden pant

Miljøstyrelsen har afgjort, at det er ulovligt at handle øl og sodavand over nettet uden at betale pant. I Jyllands-Posten d. 4.12., understreger Miljøstyrelsens kontorchef, at online grænsehandel uden pant

Miljøstyrelsen har afgjort, at det er ulovligt at handle øl og sodavand over nettet uden at betale pant. I Jyllands-Posten d. 4.12., understreger Miljøstyrelsens kontorchef, at online grænsehandel uden pant er i strid med Miljøbeskyttelsesloven og Pantbekendtgørelsen.

I foråret blev der etableret en dansksproget hjemmeside, der markedsfører sig med online grænsehandel fra Tyskland. DSK vurderede, at det efter dansk lovgivning ikke er tilladt at nethandle øl og sodavand uden samtidig at betale dansk pant. Essensen i de danske pantregler er, at ”enhver, som markedsfører emballage med drikkevarer, skal ved salg, udlevering eller overdragelse opkræve pant for emballagen.”

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: