Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Slotsøl fra Gram kan fejre to år i REMA 1000

Gram Slot Pilsner og Gram Slot Classic er brygget med maltbyg fra Gram Slot på Bryggeriet S. C. Fuglsang. Begge øl er REMA 1000’s egne mærker – Gram Slot Pilsner

Gram Slot Pilsner og Gram Slot Classic er brygget med maltbyg fra Gram Slot på Bryggeriet S. C. Fuglsang. Begge øl er REMA 1000’s egne mærker

Gram Slot. Fotos: Flemming Effersøe. På billedet øverst ses indkøbs- og marketingdirektør Anders René Jensen (tv.), REMA 1000, og ejeren af Gram Slot, Svend Brodersen.

– Gram Slot Pilsner og Gram Slot Classic er to friske, behagelige øl, som vi nu har brygget i to år for REMA 1000 med byg fra markerne ved Gram Slot, siger tidligere brygmester og direktør for Bryggeriet S. C. Fuglsang i Haderslev, Henning Fuglsang. Bryggeriets produktion og logistik blev i starten af maj overtaget af Royal Unibrew.

Historien om Gram Slotsøl er historien om styrken i lokale, autentiske højkvalitetsprodukter. Idéen til Gram Slotsøl opstod, da indkøbs- og marketingdirektør Anders Jensen, REMA 1000, spøgefuldt spurgte ejeren af Gram Slot, Svend Brodersen, om der mon ikke kunne graves en gammel opskrift på slotsøl frem fra arkiverne:

– Vi har længe haft et godt og tæt samarbejde med Gram Slot om mange andre produkter. Og det ville være oplagt at forvandle kornet i det nærliggende sønderjyske bryggeri til vores eget mærke under serien af produkter fra Gram Slot.

– Vores butikker har i næsten 12 år forhandlet økologiske produkter fra Gram Slot, som REMA 1000 er medejer af. Også Fuglsang er en gammel kending hos os – vi har i efterhånden mange år haft et udvalg af bryggeriets øl og læskedrikke i sortimentet, siger Anders René Jensen.

Bryggeriet S. C. Fuglsang . Foto: Flemming Effersøe

Fuglsang har egne maltfabrikker i Haderslev og Thisted, hvor de holder den økologiske maltbyg fra Gram Slot adskilt fra sin øvrige maltbyg til brug for Gram Slot-øllet også efter formaltningen. På den måde er det sikret, at den bærende råvare til de to økologiske øl ene og alene kommer fra Gram Slot.

Siden lanceringen i maj 2019 har øllet med sin kvalitet og pris fået en stærk position i REMA 1000’s faste sortiment.

– Både pilsneren og classic’en har en afbalanceret bitterhed, som er humlen til, at man får lyst til en øl til. Classic’en har lidt mere maltsødme end pilsneren, så den opleves som en anelse blødere, mens pilsneren er mere lys og let i farve og smag, forklarer Henning Fuglsang.

– Jeg synes, at REMA 1000, Gram Slot og Fuglsang gennem de seneste to år har suppleret hinanden godt i forbindelse med at få øllet fra jord til bord, siger Henning Fuglsang.

Også Svend Brodersen, der driver Gram Slot sammen med hustruen Sanne, ser med glæde tilbage på lanceringen af de to nye øl for et par år siden:

– Gennem REMA 1000 kan et bredt udvalg af vores økologiske produkter fås over hele landet. Det glæder mig, at kunderne i REMA 1000 har taget godt imod de nye øl. Især, fordi vores råvarer er blevet forarbejdet på Fuglsangs malteri og bryggeri, der kun ligger en halv times kørsel fra os. Det er både praktisk og miljøvenligt, og så ved man at kvaliteten er i orden.

I begyndelsen af maj blev det meddelt, at Royal Unibrew har indgået en aftale med familien bag Fuglsang Holding om at overtage Bryggeriet S. C. Fuglsang og Mineralvandsfabrikken Frem.

Selve bryggeribygningen i Haderslev vil forblive ejet af Fuglsang-familien, mens produktionen af øl vil overgå til Royal Unibrew.

Bryggeriet Fuglsang var kendt som Danmarks ældste familieejede og -drevne bryggeri. Selskabet blev grundlagt af Søren Christian Fuglsang i 1865 og nåede at være i familieeje gennem fem generationer af Fuglsang-familien.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: