Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Skatteminister besøgte trængte købmænd

Lige nu handler det for mange købmænd om, hvordan de får råd til at betale den næste elregning. Selvfølgelig gør butikkerne alt, hvad de kan for at spare på energien.

Lige nu handler det for mange købmænd om, hvordan de får råd til at betale den næste elregning. Selvfølgelig gør butikkerne alt, hvad de kan for at spare på energien. Belysningen halveres, køle- og frysekapaciteten indskrænkes, åbningstider begrænses og så videre. Men der er grænser for, hvad man kan, hvis det ikke skal gå ud over forsynings- og fødevaresikkerheden.

Der skal handling til, og Folketinget kommer ikke uden om at gribe ind, hvis de vil bevare den fintmaskede og mangfoldige butiksstruktur.

I den forbindelse havde DSK den 15. september inviteret skatteminister Jeppe Bruus på besøg hos et par af de trængte købmænd. Formålet var at synliggøre de udfordringer, som de voldsomme energipriser forårsager, og hvilket pres det lægger på købmændene. Der kom ikke konkrete løfter til købmændene, men skatteministeren var åben over for konkrete forslag, der kan være med til at afhjælpe situationen.

Stor tak til købmand Esat Coban, Min Købmand i Hvidovre, og købmand Søren Engberg, MENY i Rødovre Centrum, for at de stillede op og tog imod skatteministeren.

DSK har følgende ønsker:

  • Forlængelse af fristen for indbetaling af moms
  • Fremskyndelse af refusion af elafgift og moms på el
  • Kommissionens indgreb i el-markedet, så der kommer et ægte loft over elprisen
  • Nedsættelse af arbejdsgruppe, der kan finde energibesparelsesforslag, f.eks. afskaffelse af “ægreglen” og midlertidig max-temperatur i butikker (hvis en højere temperatur ikke skyldes overskudsvarme)
  • Mere attraktive puljer til energibesparende foranstaltninger i butikkerne
  • Mindstepris (i stedet for fast pris) på tobakken
  • Kompensation for den stigende  energiomkostning (inden for rammerne af EU’s statsstøtteregler på 200.000 euro over tre år) – som udgangspunkt til alle, hvad der også vil begrænse prisstigninger og dermed inflationen

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: