Spring til indhold
Søg
Close this search box.

SKAT skal ud med kontrolplan for 2018

Af Vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, De Samvirkende Købmænd og erhvervspolitisk direktør Tom Vile Jensen, FSR – danske revisorer Der kan gå op til 30 år, før virksomheder bliver kontrolleret af

Af Vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, De Samvirkende Købmænd og erhvervspolitisk direktør Tom Vile Jensen, FSR – danske revisorer

Der kan gå op til 30 år, før virksomheder bliver kontrolleret af SKAT. Kunne vi forestille os en lignende tilgang på fødevarekontrollen? Nej, vel? Derfor bør skattevæsenet være mere synlig over for virksomhederne. Det begynder blandt andet med, at SKAT er mere seriøs om sin kontrol ved at offentliggøre kontrolplanen for 2018 nu og ikke vente til langt ind i det nye år. I 2017 blev kontrolplanen for hele året først offentliggjort i slutningen af maj, hvilket på alle måder forekommer ulogisk.

Det er faktisk vigtigt for alle de lovlydige virksomheder, der afregner skat, at skattevæsenet er synlige over for virksomhederne – og deres brancher – og tager kontrolopgaven seriøst. Og at man går mere målrettet efter de virksomheder, der bevidst snyder. Hvorfor?

De lovlydige virksomheder, herunder også detailhandlen og købmændene, får nemlig en ekstraregning: De bliver udsat for unfair konkurrence fra fx de kiosker, der ikke betaler afgifter på eksempelvis slik og alkoholsodavand, anvender illegal arbejdskraft, betaler ukorrekt skat eller slet ikke betaler moms.

Og de bruger flere penge på at overholde regler fx ved brug af en revisor eller en ekstra person til at holde styr på økonomien. Ret beset burde disse virksomheder få fordele fra SKAT, imens, de der snyder, burde opleve mere kontrol.

Stort set alle Folketingets partier har ønsket en ny retning for skattekontrollen og aftalte derfor også for nyligt at bruge 480 mio. kr. ekstra til kontrollen i de kommende år. Det mest tydelige signal, som skattevæsenet nu kan sende som umiddelbar opfølgning på den politiske beslutning, vil være at offentliggøre kontrolaktiviteter i 2018 nu.

Så er de, der snyder, klar over, at der populært sagt er ”nye boller på suppen”. Og så kan de virksomheder, der har styr på sagerne, se og føle, at det faktisk kan svare sig at overholde reglerne. Det vil være en god start på 2018.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: