Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Sjællandsk discountkonge har hele familien i REMA 1000

Efter 25 år som købmand har Jesper Pedersen i REMA 1000 for første gang oplevet, at hverdagens smil er blevet en mangelvare. Han glæder sig til at smide mundbind og

Efter 25 år som købmand har Jesper Pedersen i REMA 1000 for første gang oplevet, at hverdagens smil er blevet en mangelvare. Han glæder sig til at smide mundbind og møde kunderne som i de gode gamle dage før coronapandemien 

 

Jesper stiller sig i venteposition bag ægtefællen Gitte Pedersen. Tilsammen har de næsten 50 år i REMA 1000. Som følge af coronaen udsætter Jesper sit eget 25-års jubilæum i dag mandag den 1. februar til næste år, hvor Gitte kan fejre sit 25-års jubilæum.

Købmand Jesper Pedersen, 57 år, er den ukronede discountkonge på Sjælland. Ingen andre i REMA 1000 har på denne side af Storebælt regeret i samfulde 25 år. Da han i Næstved fik sin første butik, var han blot kædens købmand nummer to. Den første åbnede i 1995 i Ølstykke.

25-års jubilæet i dag den 1. februar 2021 ville han under normale omstændigheder have fejret sammen med sin kunder i REMA 1000 på Korsørvej i Slagelse, som han åbnede som helt ny butik i 2003.  Men hverdagen har ikke været den samme siden marts i fjor, hvor covid-19 restriktioner har sat sikkerhed i højsædet og fest og farver i venteposition.

Heller ikke kædens normalt store fødselsdagsfest i foråret har været mulig. Ej heller det årlige rigsmøde, hvor købmænd – fra nu 357 butikker – ville have kommet fra hele landet for at møde kædens rorgænger, adm. direktør Henrik Burkal og holde hinanden fast på et franchisekoncept med ”frihed sat i system”.

Hvad der i sig selv er en udfordring for Jesper Pedersen, som hylder et motto om at have sjov i hverdagen og kort til smil mellem ham selv, kunder, medarbejdere og kolleger. Som pioner i kæden var han fødselshjælper for de første 10-15 butikker på Sjælland og var selv i praktik hos købmandsparret Brian og Gitte Larsen, som dengang var blandt kædens allertidligste pionerer med butik i Børkop ved Fredericia.

Hverdagens nye rutiner

– Jeg glæder mig helt vildt til at se kundernes ansigter igen. Men jeg kan samtidig godt være lidt nervøs for, at mundbind bliver en permanent del af hverdagen – også efter covid-19, hvad håndsprit og afstand formentlig med stor sandsynlighed også vil være, siger Jesper Pedersen.

Derfor har hverdagens rutiner fået en ekstra dimension med løbende afspritning af kurve, kundevogne, håndtag og terminaler. Mange nye skilte, gulvmærker og skillevægge.

– Vi har haft kontrolbesøg af politiet fire gange, som har været her for bl.a. at tjekke corona-skilte og afstandsmarkering, siger Jesper Pedersen.

Heldigvis retter hovedparten af kunderne ifølge købmanden sig efter retningslinjerne:

–  Men nogen synes, at vi gør for lidt. Andre synes, det er for meget. Og vi kan jo heller ikke helt undgå at minde kunderne om mundbind, hvad nogle få tager fortrydeligt op. Mentalt er det trættende. For som købmand betyder det meget for mig at møde alle mine kunder med et smil.

Omstillingsparate ungarbejdere

Mens købmanden savner sine kunders smil, har han kun lovord til overs for de unge medarbejdere, som har vist sig særdeles omstillingsparate.

– For de har løftet opgave med restriktionerne flot og dækker hinanden fint af med vagtplanerne. Med mange ungarbejdere, som også går i skole, har der undervejs været flere i corona-karantæne.

–  Faktisk har deres indsats været lidt af et paradoks. De unge er ellers ikke helt som tidligere vant til hjemlige pligter og kan dårligt nok bruge en kost eller starte opvaskemaskinen som ny i jobbet. Til gengæld er de ivrige og meget venlige og lærer hurtigt at tage ansvar, siger købmanden.

Han synes, det er synd for de unge, at de nu gennem snart et helt år er gået glip af sociale aktiviteter i skolen og foreningslivet. Så han bestræber sig på, at de føler sig godt tilpasse i butikken.

Dobbelt jubilæumsfest i 2022

For Jesper Pedersen har rejsen med REMA 1000 været fantastisk. Og de seneste 24 år har det været i et parløb med hustruen Gitte:

– Vi holder 50-års jubilæum til januar næste år, hvis vi har fået slået coronaen ned. Så giver vi den gas med masser af flag og tilbud. Det er mit løfte.

Datteren Maria arbejder også i butikken. Og i den modsatte ende af byen på Byskovvej er det sønnen Christian, som driver REMA 1000. Derudover er der to andre REMA 1000 butikker i Slagelse og til efteråret åbner en ny i Slots Bjergby lidt uden for Slagelse.

Sortiment, åbningstider, kvadratmeter og antal medarbejdere har på rejsen været under konstant forandring, så butikken i dag fungerer som kundernes eksterne køleskab med vægt på frugt, grønt, ferskvarer, brød og convenience. Det er ikke nok kun at sælge øl, tomater og ris, som det var i pionertiden.

Butikken på Korsørvej fik sin seneste udvidelse i 2018 med flere varer, mere plads og nye køle- samt frysediske. Så nu er butikken på 750 salgskvadratmeter og har op mod et halvt hundrede medarbejdere, hvoraf flere har mange års anciennitet og et par har rundet de 60 år.

Ikke langt fra REMA 1000 på Korsørvej ligger Bilka, Aldi, Netto, fakta, Lidl, så i bedste købmandsjargon lyder det fra den jubilerende købmand, at så er der mange steder at hente nye kunder. Også til jubilæumsfesten næste år.

For købmand Jesper Pedersen har rejsen med REMA 1000 været fantastisk. Han var pioner i kæden. Og de seneste 24 år har det været i et parløb med hustruen Gitte. Også parrets søn er REMA 1000-købmand. Også datteren arbejder i REMA 1000.

 

Coronaen sætter sine spor i butikslivet

Som medlem af De Samvirkende Købmænd har købmændene i bl.a. REMA 1000 og Dagrofa med kæderne MENY, SPAR, Min Købmand og LetKøb samt købmænd/butikschefer hos Løvbjerg, ABC Lavpris, 7-Eleven, Circle K og Q8 siden marts i fjor løbende fået nyt om den seneste udvikling i corona og hjælp til at forstå regler, retningslinjer og de mange nye bekendtgørelser.

Tidslinje: 

Krav om fire m2 per kunde – 18. marts 2020

Nedlukning af storcentre – 18. marts 2020

Krav om én meters afstand mellem kunderne – 18. marts 2020

Krav om håndsprit – 18. marts 2020

Krav om opsynspersonale i store butikker på over 2.000 m2 – 25. september 2020

Ingen salg af alkohol efter klokken 22 – 26. oktober 2020

Krav om at bære mundbind butik – 29. oktober 2020

Nedlukning af storcentre – 17. december 2020 

Nedlukning af udvalgsvarehandelen – 27. december 2020

Kravet om afstand ændret til to meter – 8. januar 2021

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: