Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Sådan skal du gøre, hvis du bliver angrebet med peberspray

En politibetjent fra Nordjyllands Politi måtte en tur på skadestuen, efter at hun blev sprøjtet i ansigtet med en peberspray. Politiet havde fået en anmeldelse om, at to unge lavede

En politibetjent fra Nordjyllands Politi måtte en tur på skadestuen, efter at hun blev sprøjtet i ansigtet med en peberspray. Politiet havde fået en anmeldelse om, at to unge lavede uorden i en butik i Aalborg.

Den delvise legalisering af peberspray har øget risikoen for, at peberspray vil blive brugt ved bl.a. røverier i butikker. Derfor har Dansk Erhverv i samarbejde med Rigshospitalets Øjenafdeling udarbejdet en vejledning til medarbejdere eller andre, som er blevet angrebet med peberspray.

Hvis du har indåndet peberspray: søg frisk luft, søg læge ved ubehag

Hvis din kollega har indåndet peberspray: gå med ham/hende udenfor og hold opsyn med vedkommende. Hjælp evt. med kontakt til læge, hvis der opstår ubehag.

Hvis du har fået peberspray i munden

Skyld munden grundigt og drik 1-2 glas vand (eller gerne mælk, hvis haves) i små slurke. Søg læge, hvis der opstår ubehag.

Hvis du har fået peberspray på huden

Fjern tøj, der er forurenet med peberspray. Vask huden med vand og sæbe. Søg læge, hvis der opstår ubehag.

Hvis du har fået peberspray i øjet

Skyl straks med vand (helst med øjenskyller) i mindst 5 minutter. Hvis haves, brug mælk i stedet for vand. Sørg for at spile øjet godt op. Fjern evt. kontaktlinser. Søg læge.

Hvis din kollega har fået peberspray i øjet

Hjælp ham/hende med at følge ovennævnte råd. Kontakt lægen på din kollegas vegne.

Hvis du bliver forbrændt

Nogle slags peberspray er brændbare. Hvis du bliver forbrændt, så skyld det forbrændte område med vand indtil smerterne ophører. Fjern tøj, som ikke er fastbrændt. Søg læge eller sygehus. Hvis det er muligt, fortsæt skylningen indtil lægen overtager behandlingen.  

Det er som regel ikke farligt at få peberspray i øjnene. Det er dog smertefuldt, og der kan dog gå op til ca. en time før symptomerne er væk.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: