Nyheder

REMA 1000 skruer op for hjerterne

23. marts 2018
             
    

For købmand Max Skov Hansen handler bedre dyrevelfærd også om discount med holdning

Bedre dyrevelfærd på grisekød har fået markant mere plads i køledisken hos købmand Max Skov Hansen i REMA 1000 på Søndre Fasanvej i Valby. Og han glæder sig til, at kyllinger fra Rokkedahl senere på året også bliver stemplet med tre hjerter i det statskontrollerede ”Bedre Dyrevelfærd”.

Siden dyrevelfærdsmærket blev lanceret for snart et år siden, har Valby-købmanden solgt grisekød med et hjerte og Økologisk Frilandsgris med tre hjerter. Men siden midten af marts har kunderne fået et alternativ med gris til en lavere pris fra landmandsægteparret Peter Bruun og Lene Conradsen.

– Vores øko-kunder vil stadig købe Friland og betale ekstra for et økologisk produkt. Men vi har også mange kunder, som kan se en fordel i at købe en glad gris med den højeste dyrevelfærd til tre hjerter og til en pris, som ligger op mod 40 pct. lavere end på det økologiske, forklarer Max Skov Hansen.

For ham er det et tilbud, som er selve kernen i REMA 1000’s dna, hvor det er ambitionen at tilbyde kunderne discount med holdning. Og han ser det som en naturlig forlængelse af samarbejdet med Gram Slot om især økologiske mejeriprodukter, mel og grøntsager og Bavinchi om godt håndværksbrød og senest fritgående kyllinger fra Rokkedahl i Nibe. Og nu altså grise fra landmandsægteparret i Give.

40 pct. til tre hjerter i storbyer

– Kunderne kan vælge gris uden hjerter og med op til tre hjerter, som enten er økologisk eller har levet på friland og er en glad gris. Sådan ser fremtiden også ud for vores udvalg af kyllinger, der har levet et godt liv. Jeg har kunder, der med glæde køber en økologisk kylling til 120 kroner, som er 25 kroner billigere hos os end hos naboen-konkurrenten.  Men endnu flere er parate til at betale 79,95 kroner og dermed lidt ekstra i forhold til den billigste kylling.

Max Skov Hansen forudser, at grise fra Peter og Lene sammen med Friland Økologi vil kunne komme til at udgøre op mod 40 pct. af salget på grisekød. Det er omtrent samme andel som for økologisk frugt og grønt.

– Bedre dyrevelfærd vil ligesom økologien slår hurtigst og stærkest i gennem i de største byer, mener Max Skov Hansen og understreger, at det er den gode historie om den glade gris og glade kylling, som købmanden og hans medarbejdere kan give kunderne ved kølediske, der skal skabe mersalg af hjerterne.

Den gode historie over køledisken

Som tidligere varehuschef i Roskilde var han med i den spæde begyndelse hos erhvervseventyret Hansens Is, hvor kendskab og salg var afhængigt af den personlige indsats hos såvel leverandør som butik. Siden er Hansens Is som et nicheprodukt i Roskilde opnået anerkendelse hos langt de fleste forbrugere for kvalitet og økologi.

Peter og Lenes svin bliver slagtet efter 28 uger og skæres, hakkes og pakkes som grisekød, der sælges som hakket grisekød, hakket skinkekød, stegeflæsk i skiver, medister, skinkeschnitzler, ovnklar ribbensteg, flæskesteg, skinkeculotte, mørbrad, økologiske koteletter, økologisk svinemørbrad og økologisk grillmedister

Peter og Lenes gris bliver også forarbejdet til hotdog og leverpostej mærket med tre hjerter.

Økonomisk sikkerhedsnet

For gårdmandsægteparret betyder aftalen med REMA 1000, at de har et økonomisk sikkerhedsnet under deres produktion. Uanset salget i butikkerne er de garanteret en mindstepris og vil kunne afsætte overskud af kød uden at være afhængige af hjerterne.

– Alle frilandsgrisene er født og opvokset hos Peter og Lene på deres gård ved Give. Grisene fødes i hytter på markerne, hvor søerne går ude på græs hele året rundt, og grisene har adgang til udearealer hele deres liv. I stalden er der halm og strøelse, som de kan gå og rode i, og så er der masser af plads at boltre sig på, og det bedste af det hele er, at grisene frit kan gå udenfor, hvis de ønsker det. Det kan da kun gøre dig glad, siger Max Skov Hansen.

Købmand Max Skov Hansen kunne fra midten af marts tilbyde kunderne et større udvalg af grisekød med bedre dyrevelfærd fra Lene & Peter og Friland Økologi.

Svin fra Peter & Lene er blevet til leverpostej med tre hjerter i Bedre Dyrevelfærd.

Salgsassistent Martin Pedersen med hotdogpølser og leverpostej, som nu kan købes med hjerter.

Bedre Dyrevelfærd er klar til at tage at konkurrere med grisekød uden hjerter.