Spring til indhold
Søg
Close this search box.

REMA 1000 lukket 10 dage efter brand hos overbo

Købmand Ole Ringbo overvinder vandskade på rekordtid. Masser af kunder og TV2 Fyn på pletten, da butikken på Skibhusvej i Odense igen kunne åbne Den 57-årige købmand Ole Ringbo har

Købmand Ole Ringbo overvinder vandskade på rekordtid. Masser af kunder og TV2 Fyn på pletten, da butikken på Skibhusvej i Odense igen kunne åbne

Den 57-årige købmand Ole Ringbo har trods næsten 40 år i butikslivet aldrig oplevet så stor interesse fra kunder, naboer og medier, som da han sidst i februar og begyndelsen af marts midlertidigt måtte lukke sin butik på Skibhusvej i Odense.

– Det har været meget rørende at møde den massive opbakning fra kunderne. Selv om vi kun blev nødt til at holde lukket 10 dage på grund af vandskade efter branden hos overboen, så stod kunderne i kø klokken 7 om morgenen, da vi åbnede igen. Også TV2 Fyn dækkede genåbningen og havde endda besøgt hos to gange efter branden og vandskaden, fortæller Ole Ringbo.

Som butikschef i den daværende Aktiv Super i Næsby gennem 17 år oplevede den erfarne købmand, at butikken brændte næsten ned til grunden og først kunne åbne igen efter tre måneder. Også dengang var købmanden savnet af kunderne. Men Ole Ringbo synes, at interessen denne gang har været endnu større.

REMA 1000 på Skibhusvej er med sin beskedne 440 salgskvadratmeter en lilleput blandt de 305 REMA 1000 butikker. Og det kringlede butikslokale fraviger i den grad kravene til et rationelt butiksanlæg, hvad der ifølge købmanden kan være grunden til, at kollegerne ikke står i kø for at fravriste ham butikken.

Til gengæld hersker en atmosfære af fællesskab og egenart, der gælder for såvel kunder som forretningsdrivende på Skibhusvej. Det er en forretningsgade, der lever sit eget liv med flere, mindre selvstændige forretningsdrivende trods nærheden til Odense centrum og er som Istedgade på Vesterbro i København kendt for sit motto: Vi overgiver os aldrig.

Og det gør Ole Ringbo heller ikke. Han glæder sig over at kunne genåbne butikken på rekordtid og tage konkurrencen op med gadens mange andre dagligvarebutikker. Og her er det kæderne, som hersker.

Først rødt og så grønt lys

Ringbo troede først; at hans butik var gået fri af skader efter branden natten til fredag den 23. februar hos Seasons Café i etagen ovenover.

– Jeg begyndte fredagen med at modtage varer til køl og frost som intet var hændt. Ganske vist var butikken gennemblødt efter brandslukningen. Men jeg troede faktisk, at vi godt kunne holde butikken åbent. Men så kom de første meldinger fra eksperterne om, at der kunne gå op til fire uger, før at loftet ville være så tørt, at vi kunne åbne igen. Heldigvis fandt fødevarekontrollen frem til, at vi kunne holde åbent, så snart loftet over frugt, grønt og brød var dækket af med plastic, fortæller Ole Ringbo.

For købmanden var det den kortvarige periode med uvished om genåbningen, som gav ham en følelse af stress. Selv om butikken tidligst om en uge er gennemtørret og loftet udbedret, så er det nemmere at forholde sig til for købmanden.

Udover det vandskadede loft har købmanden og hans medarbejdere tømt butikken for varer svarende til 14 containere.

– Det er rigtig mange kilo varer. Pigerne var godt trætte, da de gik hjem fra arbejde efter den første dag med vandskade, mindes Ole Ringbo.

Varer pakket ind i plastic kunne tørres af for vand. Men alle andre varer kunne have fået røg og skulle derfor kasseres.

– Vores motto er jo ellers: Bekæmp madspild. Og så skulle vi smide varer ud, der i princippet ikke fejler noget. Det er lidt skidt; men fødevaresikkerhed frem for alt, siger Ole Ringbo.

Købmand Ole Ringbo, REMA 1000 Skibhusvej. Foto: Flemming Effersøe

Om Ole Ringbo

Udlært i Frikøb
Butikschef i Bonus, Jeka og Irma (I 1980’erne var der fire Irma-butikker i Odense)
Butikschef i Aktiv Super i Næsby i 17 år
Butikschef i SPAR Nørregade i fem år
Købmand i REMA 1000 Skibhusvej siden 2010

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: