Spring til indhold
Søg
Close this search box.

REMA 1000 åbner butik nummer 300

Den erfarne købmand Jørgen Nordtorp i Korsør markerer en milepæl i REMA 1000, når han i morgen torsdag byder kunderne velkommen til en ny butik REMA 1000 kan i morgen

Den erfarne købmand Jørgen Nordtorp i Korsør markerer en milepæl i REMA 1000, når han i morgen torsdag byder kunderne velkommen til en ny butik

REMA 1000 kan i morgen åbne sin butik nummer 300 i Danmark. Åbningsfesten er lagt i hænderne på den erfarne købmand Jørgen Nordtorp, der sammen med direktionen i REMA 1000 vil byde kunder og lokale pinger velkommen til den nye REMA 1000 i Korsør i den sydlige del af byen.

For 13 år siden åbnede Jørgen Nordtorp byens første REMA 1000 på Tårnborgvej i den nordlige del af byen. Dengang var REMA 1000 med i alt 113 butikker stadig pioner på Sjælland, efter at den med sin entre på det danske marked i 1994 havde befæstet sin position i Jylland og på Fyn.

– De første tre år i Korsør krævede hårdt arbejde. Kunderne kendte ikke vores koncept og værdier. Den nærmeste REMA 1000 var i Slagelse, fortæller Jørgen Nordtorp, som gennem sit lokale engagement i idræts- og fritidslivet og vedholdende købmandskab fik skabt en solid forretning.

Pionerbutikken i Korsør er overtaget af Thor Larsen, der ligesom Jørgen Nordtorp bor i Korsør.

Den nye butik på Skovvej er på godt 1.000 m2 og har 85 parkeringspladser med gode tilkørselsforhold. Tidligere lå der en benzinstation, to mindre autoværksteder og et øl-depot.

– Vi har fået ros af naboerne for at have bygget en butik, der passer fint ind i området. Samtidig er butikken klimavenlig og støjsvag. Der er solceller, højisoleret ventilationsanlæg, led-belysning og låg/døre på alle køle- og frysemøbler, som har fået en udvidet kapacitet for at undgå støjende og energikrævende punktkølere, fortæller Jørgen Nordtorp.

Købmænd løfter i flok

Op til åbningen har købmænd fra Sjælland været forbi for at hjælpe til med at gøre butikken klar. Og på selve åbningsdagen vil købmandskolleger også give en hånd med.

Købmand Kenneth Elmbæk har netop taget afsked med REMA 1000 i Veksø og skal til foråret overtage en ny butik i Greve: – Samtidig med at jeg kan hjælpe Jørgen med at komme godt fra start, så gør jeg mig også nogle erfaringer, som jeg kan bruge, når det bliver min tur.

Fra sin gamle butik på Tårnborgvej har købmanden fået tre erfarne medarbejdere med til den nye butik og ansat to voksne elever på henholdsvis 21 og 23 år. I alt bliver den nye medarbejderstab på godt 30.

– Forud for åbningen var de alle samlet til et møde, hvor kædens HR-chef Rikke Rye på glimrende vis fortalte om vores værdier og holdninger. Så jeg er ikke i tvivl om, at vi får en nemmere start med den nye butik sammenlignet med den første, siger Jørgen Nordtorp.

Tændt af discount

Han driver butikken sammen med hustruen Merete. De er begge uddannet i Kvickly Odder under den legendariske varehusdirektør Jens Skovhus, som i en menneskealder stod i spidsen for den stadig højt profilerede selvstændige brugsforening.

– For 21 år siden rejste vi til Korsør med vores to små børn, da jeg fik til opgave at genopbygge SuperBrugsen Halskov. Familien var glade for at bo i Korsør, og jeg søgte nogle år senere nye udfordringer i Fakta Dianalund. Det gav mig en helt ny indsigt i varerotation.

– Jeg blev tændt af dynamikken i discountbutikken. Da REMA 1000 ville etablere sig i Korsør, tænkte jeg, at det var min chance for at blive købmand og være del af et væksteventyr, fortæller den 53-årige Jørgen Nordtorp.

En del af lokalmiljøet

Siden er de to børn; Kristina og Søren blevet henholdsvis 27 og 25 år og er flyttet hjemmefra.

– Børnenes skolegang og deltagelse i idrætslivet gjorde, at vi som jyder blev en del af lokalmiljøet. Og det er også grunden til, at vi sponsere så forskellige områder som atletik, håndbold, fodbold, boksning, petanque, kaffepigerne, DSK pensionisterne og bro-løbet. Også den lokale repræsentant for Stop Spild Af Mad samarbejder vi med, siger Jørgen Nordtorp.

Også på det sociale område sætter Jørgen og Merete en ære i at gøre en forskel ved at hjælpe udsatte personer ind på arbejdsmarkedet. Desuden vandt butikken Slagelse Kommunes handicappris i 2016.

Flere vil handle i REMA 1000

Op til åbningen af butik nummer 300 kan REMA 1000 glæde sig over en ny forbrugerundersøgelse, der viser af en ud af fem adspurgte (21 pct.) foretrækker REMA 1000 næste gang de skal købe dagligvarer. Til sammenligning peger 13 pct. af de adspurgte på, at de foretrækker Netto. Undersøgelsen af gennemført af Marketsquare.

Salgsdirektør Mads Nysted, REMA 1000, siger til Dansk Handelsblad, at ”det bekræfter os i, at vi har et stærkt koncept, som danskerne kan lide, og som vores dygtige købmænd og medarbejdere trives godt i.  Jeg tror også, at vi bliver belønnet for at engagere os i verden omkring os, både i nærmiljøet og i de større samfundsmæssige problemstillinger”.

Torsdag i næste uge åbner REMA 1000 sin butik nummer 301. Det sker i Hårby på Fyn, hvor købmand Bettina Stobberup byder kunderne velkommen til den nye butik.

Købmandsægteparret Jørgen og Merete Nordtorp. Begge er uddannet i Kvickly Odder. For 21 år siden flyttede de til Korsør, hvor nu kan åbne en ny REMA 1000.

Den nye REMA 1000 ligger på Skovvej. I den modsatte ende af byens på Tårnborgvej åbnede REMA 1000 sin første butik i Korsør for 13 år siden.

Købmænd fra Sjælland hjælper til med at gøre butikken klar til åbningsfesten torsdag den 2. november.


 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: