Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Rejsegodsbestemmelserne undergraver sundheden

Danskerne kan tage 800 cigaretter med hjem efter en tur over grænsen til Sverige eller Tyskland Rejsegodsbestemmelserne udgør et problem, som risikerer at vokse til anseelig størrelse de kommende måneder

Danskerne kan tage 800 cigaretter med hjem efter en tur over grænsen til Sverige eller Tyskland

Rejsegodsbestemmelserne udgør et problem, som risikerer at vokse til anseelig størrelse de kommende måneder og vil kunne undergrave politikernes ambition om en røgfri generation i 2030.

Danmark følger EU’s vejledende minimumsmængder for, hvor meget man kan tage med hjem over grænsen til eget forbrug, og det er f.eks. 800 cigaretter, altså 40 pakker, 110 liter øl, 90 liter vin, 10 liter spiritus og en ubestemt mængde slik.

Hidtil har tobakspriserne i Danmark været på niveau med nabolandene Sverige og Tyskland.

Men det er ikke længere tilfældet med højere afgift på tobak i Danmark fra 1. april i år.

– Vi frygter, at grænsehandlen med tobak nu vil stige voldsomt, ligesom prisforskellen vil medføre illegal import til salg i dele af den uorganiserede kioskverden og på visse værtshuse, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, De Samvirkende Købmænd.

DSK opfordrer politikerne til at sætte grænsen for, hvor mange cigaretter man må tage med til Danmark fra blandt andet Tyskland ned fra fire kartoner til ét karton – også selv om det er i strid med et EU-direktiv om rejsegodsbestemmelserne. Frankrig har vist vejen.

Målet er, at færre danskere skal køre til grænsebutikkerne for at købe ind til skade for de danske butikker.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: