Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Regionschefen hjælper unge talenter

[vc_row][vc_column][vc_column_text]41-årige Morten Bruhn har blåt blod i årene: REMA 1000 bygger sin succes på at ”bygge” sine medarbejdere op til ”store” mennesker. Det er fundamentet for det gode købmandskab  –

[vc_row][vc_column][vc_column_text]41-årige Morten Bruhn har blåt blod i årene: REMA 1000 bygger sin succes på at ”bygge” sine medarbejdere op til ”store” mennesker. Det er fundamentet for det gode købmandskab 

– Købmandens rolle har ændret sig fra at være arbejdsmand til at være leder og udvikling af sine medarbejdere. Vi er på 20 år gået fra at være en lilleput og pioner på det danske dagligvaremarked til at være en stor organisation med mange ansatte. Det kræver god ledelse i alle led fra butik over logistik til indkøb, marketing og HR.

Det siger Morten Bruhn, 41 år, der har ansvaret for 27 REMA 1000 butikker i et bælte fra Tønder, Ribe, Esbjerg og Varde til Billund og Vejle.

– Da jeg fik min første franchisekontrakt som 24-årig og skulle åbne en ny REMA 1000 i Nr. Snede, var der 77 butikker i kæden. I dag er der 310. Og omsætningen i butikkerne er også på et meget højere niveau, hvad der kræver større bemanding og dermed meget mere planlægning og ledelse af købmanden, siger Morten Bruhn.

Efter nogle år i Nr. Snede søgte han nye udfordringer i den nyåbnede REMA 1000 i Jelling, hvor han var købmand frem til 2009. Efter otte år som købmand var Morten Bruhn igen klar til nye udfordringer.

Udviklingen af købmandens rolle som leder og inspirator for en bredt sammensat medarbejdergruppe af elever, fleksjobbere, salgsassistenter og souschef var nøglen til Morten Bruhns drøm og ambition om at kunne agere som sparringspartner for sine kolleger.

– Jeg blev kaldt til samtale og har nu været regionschef i snart 10 år. Det er et drømmejob, hvor jeg også kan være med til at spotte og udvikle talenter, der kan blive til fremtidens købmænd, siger Morten Bruhn.

Cirka en gang om måneden besøger han hver eneste købmand i sin region og får en snak om udvikling af købmand, butikken og nøgletal: – Samtalen foregår i øjenhøjde med købmanden med det mål at få købmanden til selv at finde den bedste løsning for sin butik. Og hvem ved – måske er der en souschef eller elev, der har en indre købmand gemt i sig.

Forskellighed som styrke

– Vi mener i REMA 1000, at der altid er forskellige løsninger til forskellige købmænd og butikker. Det er kernen i vores kæde med frihed sat i system.

– Sortiment, logistik, markedsføring og udvikling af butiksnettet behøver købmanden ikke at bruge sin energi på. Han eller hun skal gøre det, som vedkommende er bedst til. Det er at møde kunderne, holde et højt niveau i sin butik og udvikle og motivere medarbejderne og have et vågnet øje til eleven med det store potentiale. Og selvfølgelig selv være med til at fylde varer på hylden og passe kassen.

Morten Bruhn fremhæver sig selv som eksempel på, at karriere ikke kun handler om et CV: – Vi ser altid mere på mennesket end eksamenspapirer. Har man viljen til at være i butik og kan møde kunder og kolleger med en positiv indstilling, så har man også nogle af de værdier, der skal til for at blive en del af REMA 1000s succes.

– Det er vores mål at blive den mest værdidrevne virksomhed. Det er derfor, at vi taler om discount med holdning. Det gælder ikke bare på varesiden; men handler i lige så høj grad om at tro på mennesket og give dem stor frihed under ansvar. Vi mener nemlig, at frihed forpligter.

Forelsket i butikslivet

Samtidig med at Morten Bruhn efter sin HH læste til markedsøkonom i Vejle havde han et fritidsjob i Dagli’Brugsen. Han blev tændt af dynamikken, hvor to dage aldrig var ens.

– Jeg må indrømme, at ”læseriet” kom til at stå i skyggen af arbejdet i butikken. Jeg elskede butikslivet.

For næsten 20 år siden ringede han til købmanden i REMA 1000 i Fredericia og søgte stillingen som souschef.

– Jeg havde læst om kæden, som dengang havde 68 butikker. Jeg kunne mærke, at kædens kultur ville passe godt til mit temperament. Og som noget ret atypisk blev jeg ansat som souschef og sprang forløbet som elev og salgsassistent over. Det var begyndelsen til mit blå blod i årene. Hele mit voksne liv har REMA 1000 været en del af mig.

For Morten Bruhn handler talent i høj grad om at kunne tage ansvar frem for at vente på, at det bliver givet til dig:

– Så kan du gøre en kometkarriere i dagligvarehandlen. Men hos REMA 1000 får man mere i form af frihed og indflydelse på lønsedlen. Her er købmanden herre i eget hus. For købmandens succes bliver også til kædens succes.

Morten Bruhn bor i Vejle sammen med kæresten Camilla, der er kontorassistent i en stålvirksomhed. Parret har Majse på 6 år og Melias på 4 år. Fotos: Flemming Effersøe

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/4Bb-7sRB1jI”][/vc_column][/vc_row]

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: