Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Regeringen vil tillade kontantløse butikker

DET SKAL IKKE LÆNGERE VÆRE LOVPLIGTIGT AT TAGE IMOD KONTANTER, HVIS MAN ER FORRETNINGSDRIVENDE. REGERINGEN LÆGGER I SIT KOMMENDE VÆKSTUDSPIL OP TIL ET TREÅRIGT FORSØG MED PENGELØSE BUTIKKER. I dag

DET SKAL IKKE LÆNGERE VÆRE LOVPLIGTIGT AT TAGE IMOD KONTANTER, HVIS MAN ER FORRETNINGSDRIVENDE. REGERINGEN LÆGGER I SIT KOMMENDE VÆKSTUDSPIL OP TIL ET TREÅRIGT FORSØG MED PENGELØSE BUTIKKER.

I dag er det forbudt at afvise kontantbetalinger, hvorimod man f.eks. i Sverige lovligt kan afvise kontanter i butikkerne. Alle butikker – bortset fra postkontorer, apoteker og sundhedsklinikker – kan beslutte kun at modtage kortbetaling og mobilbetaling. Desuden skal eksempelvis supermarkeder med post- og apotekerfunktioner stadig tage imod kontanter, ligesom der i yderområder kan gælde særlige regler.

For butikker beliggende i områder med forhøjet risiko for røveri, vil det kunne være præventivt, hvis man takker nej til kontanter på visse tidspunkter.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: