Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Regeringen vil forbyde detailsalg af alkohol i nattelivszoner

Regeringen foreslår, at der indføres regler, der gør det forbudt for detailvirksomheder, som er placeret i en nattelivszone, at sælge alkohol i tidsrummet fra kl. 24 til kl. 5. Forslaget

Regeringen foreslår, at der indføres regler, der gør det forbudt for detailvirksomheder, som er placeret i en nattelivszone, at sælge alkohol i tidsrummet fra kl. 24 til kl. 5. Forslaget kræver lovændring.

DSK er imod forslaget. Salget vil flytte til de uorganiserede kiosker. I en periode med corona-restriktioner for salg af alkohol konstaterede TV2 Lorry i København, at 8 ud af 10 kiosker alligevel solgte alkohol. Forslaget vil samtidig være konkurrenceforvridende i forhold til de virksomheder, der lever af at bringe varer ud. Vil man også forbyde vareudbringning eller vil man tværtimod give de virksomheder en konkurrencemæssig fordel i forhold til de fysiske butikker? Og hvad med salget af alkohol fra fastfoodsektoren? Vil man forbyde salget af øl og vin fra et pizzeria, hvor kunden vælger at hente sin mad?

Forslaget er ikke gennemtænkt. Problemer med fest i gaden kan bekæmpes med eksisterende lovgivning, da ordensbekendtgørelsen forbyder ”skrigen, råben eller anden stødende optræden, der er egnet til at forstyrre den offentlige orden.” Det gælder altså om at tilføre politiet flere ressourcer til at sikre overholdelse af allerede gældende lovgivning.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Billedet viser en mindre købmandsbutik i en mindre by i landdistrikterne
Debatindlæg

Landsbyers livsnerver er truede

En del af vores landdistrikter står over for store udfordringer som butiksdød og fraflytning, men også med unikke muligheder for udvikling og vækst.

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: