Spring til indhold

Punktafgifter: Dummebøder og byrder for erhvervsliv? – 2017

Lørdag den 17. juni kl. 10.15:  Mange af punktafgifterne blev indført som afgifter på luksusprodukter i en tid med knappe ressourcer efter 2. verdenskrig. Nu fungerer de måske mest som

Lørdag den 17. juni kl. 10.15:  Mange af punktafgifterne blev indført som afgifter på luksusprodukter i en tid med knappe ressourcer efter 2. verdenskrig. Nu fungerer de måske mest som vilkårlige dummebøder og byrder for erhvervslivet.

Punktafgifterne gør varerne dyrere for forbrugerne. De hæmmer væksten og er ofte konkurrenceforvridende – både i Danmark og i forhold til konkurrencen med udenlandske virksomheder i en stadig mere global verden.

Regeringen har fokus på sanering af afgifterne. Et udvalg afleverer inden sommer et katalog til skatteministeren med forslag til punktafgifter, der kan afskaffes og/eller forenkles.

Dagens debat rejser spørgsmålet: Hvor ambitiøse er et politisk flertal og har punktafgifterne udspillet deres rolle?

Deltagere: Lea Wermelin, MF, Socialdemokratiet, Jakob Engel-Schmidt, MF, Venstre, Niels Hald, direktør i Bryggeriforeningen og Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd.

Arrangør: De Samvirkende Købmænd og Bryggeriforeningen.

Tid og sted: 17. juni 10:15 – 10:55 / L20 Grønbechs Hotel – Restaurant Vilhelm – Kirkepladsen

Læs mere på Folkemødets kalender.

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

moms og afgifter på dagligvarer og fødevarer
Pressemeddelelser

30% af dit indkøb er statsafgifter

Når danskerne handler dagligvarer, lander tre ud ti kroner i statens lommer i form af moms og afgifter. To ud af kronerne er moms, den sidste krone er særlige punktafgifter. De Samvirkende Købmænd har på baggrund af data fra købmændene dannet sig et billede af en ”almindelig” indkøbskurv, og hvad der i gennemsnit handles for. Det viser, at vi i

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: