Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Prisen på sodavand

Den særlige afgift på sodavand er bortfaldet. Det har medført lavere priser og en flot stigning i salget. I forbindelse med bortfaldet af sodavandsafgiften har det i nogle kredse været

Den særlige afgift på sodavand er bortfaldet. Det har medført lavere priser og en flot stigning i salget. I forbindelse med bortfaldet af sodavandsafgiften har det i nogle kredse været forventet, at prisen på sodavand herefter ville være identiske i danske og tyske butikker. Det er desværre ikke helt muligt, da der forsat er højere omkostninger i Danmark end i Tyskland.

Se blot her:

Den danske moms er på 25%, mens den tyske fødevaremoms kun er 7%. I Danmark er der pant på øl og sodavand. De danske bryggerier betaler et gebyr på 9 øre excl. moms pr. 33 cl. dåse; denne omkostning er der ikke på øl og sodavand i grænsehandelsbutikkerne. Der er også emballageafgift på fx øl og sodavand i Danmark. En dåse med 33 cl. sodavand pålægges emballageafgift på yderligere 25 øre excl. moms pr. 33 cl. aluminiumsdåse.

Der er ingen tvivl om, at afskaffelsen af sodavandsafgiften har virket efter hensigten, men der er en årsag til, at priserne fortsat kan være forskellige mellem danske butikker og grænsehandelsbutikkerne.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: