Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Politiet gennemfører årets første kontrol i kioskmiljøet

Københavns Politi gennemførte tirsdag den 7. maj ni kontrolaktioner i det københavnske kioskmiljø. Aktionerne er en del af et styrket koordineret myndighedssamarbejde mellem politiet, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen. Formålet med samarbejde

Københavns Politi gennemførte tirsdag den 7. maj ni kontrolaktioner i det københavnske kioskmiljø. Aktionerne er en del af et styrket koordineret myndighedssamarbejde mellem politiet, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen.

Formålet med samarbejde er at komme organiserede, gentagne butikstyverier til livs.

De Samvirkende Købmænd, DSK, har tidligere foreslået justitsminister Søren Pape Poulsen, at der burde sættes ind med koordinerede kontrolaktioner, hvor myndighederne samarbejder på tværs for at få grebet ind overfor de kiosker, der helt åbenlyst fungerer som hælercentraler.

DSK’s forslag var en del af den pakke med initiativer, der blev præsenteret af ministeren i efteråret 2018.

Aktionen i København blev gennemført for at afdække omfanget af videresalg af stjålne hælervarer såsom let-omsættelige varer som f.eks. alkohol, chokolade og kaffe og er den første af fem planlagte større, målrettede aktioner i kioskmiljøet i løbet af 2019.

– Det er selvsagt fuldstændig uacceptabelt og meget krænkende for butiksindehaveren, når han eller hun oplever, at der er folk, der bryder med de normer og regler, som vi andre lever efter. Derfor fokuserer vi nu indsatsen yderligere mod organiserede butikstyverier, siger Lars Mortensen, vicepolitiinspektør i Nationalt Efterforskningscenter, Rigspolitiet.

Kontrollerne skal afdække om de udvalgte kiosker videresælger stjålne varer, generelt overholder reglerne og skal kortlægge behovet for yderligere tiltag på området.

– Store dele af det uorganiserede kioskmiljø sælger erfaringsmæssigt varer de slet ikke burde. Enten er nogle varer hentet i udlandet – uden danske afgifter – eller også er varerne stjålet i supermarkeder, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, der glæder sig over, at Rigspolitiet har sat sig i spidsen for til fordel for fair konkurrence og overholdelse af landets lovgivning.

Del:

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: