Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Plastik-debat giver boom i vej selv

MENY Nordhavn har succes med at give kunderne et alternativ til plastik-emballage  Debatten om plastik gør indtryk på kunderne i MENY Nordhavn, der som de første i verden selv kan

MENY Nordhavn har succes med at give kunderne et alternativ til plastik-emballage 

Debatten om plastik gør indtryk på kunderne i MENY Nordhavn, der som de første i verden selv kan veje 80 varianter af bønner, korn, ris, pasta, ærter og frø af på et nyt såkaldt dispenseranlæg. Det er udviklet af Valsemøllen og var lige akkurat klar til at blive installeret forud for åbningen af MENY Nordhavn den 10. november i år.

Foto: Mikael Lindegaard Kristiansen

– Kunderne har taget fantastisk godt imod vores tilbud om, at de selv kan veje f.eks deres kaffebønner eller cornflakes af i en papirspose eller beholder, som de har taget med hjemmefra, siger købmand Mikael Lindegaard Kristiansen.

I de første uger var dispenserne placeret i en lang række, hvad der virkede meget overvældende på kunderne. Men da dispenserne blev samlet i to lag på tre sektioner, blev det mere overskueligt. Det fik salget til at sige med 80 pct.

Et billede af det unikke anlæg i MENY Nordhavn har fundet vej til RetailNews, som bruger det til at illustrere en artikel om plastik med det økologiske onlinesupermarked Økovejen.dk som afsender.

– Det er lidt mærkeligt at se vores butiksinventar blive brugt som illustration til en artikel fra en netbutik, siger købmanden, der dog glæder sig over, at MENY Nordhavn er med til at give forbrugerne mulighed for at begrænse forbruget af plastik.

Artiklen på Retail News med billedet fra MENY Nordhavn begynder med, at ”døde havdyr med mavesækken fuld af plastik og mareridtsbilleder af strande overdænget med plastikaffald så langt øjet rækker, har på få år skabt folkelig opbakning til at bekæmpe den globale plastikforurening”.

Købmanden i MENY Nordhavn kan bekræfte, at danskerne i stigende er grad klar til at tage egen medicin på området. Ganske som hos den økologiske netbutik, der i løbet af det seneste år oplevet en stor stigning i efterspørgslen på plastfri alternativer til hverdagsprodukter.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: