Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Pas på, når du giver afslag på jobansøgninger

Ligebehandlingsnævnet har i to sager haft fokus på, at afslag på en jobansøgning kan være i strid med diskriminationslovgivningen, som forbyder forskelsbehandling på baggrund af køn, alder, handicap, religion, etnisk

Ligebehandlingsnævnet har i to sager haft fokus på, at afslag på en jobansøgning kan være i strid med diskriminationslovgivningen, som forbyder forskelsbehandling på baggrund af køn, alder, handicap, religion, etnisk oprindelse mv.

Den ene afgørelse fastslår, at det er direkte forskelsbehandling at fravælge en ansøger til en stilling, bare fordi at ansøger er ældre end gennemsnitsalderen for det team, som han skulle indgå i.  Virksomheden blev dømt til at betale en godtgørelse på kr. 25.000.

En anden afgørelse omhandlede en mor med fire børn, hvor afslaget var begrundet i personlige hensyn. Arbejdsgiveren mente, at stillingen ville give hende stress og samvittighedsproblemer mht. de fire børn. Arbejdsgiver blev også her dømt til at betale en godtgørelse.

Afgørelserne, der ikke omhandler ansatte i DSK-medlemsbutikker, viser, at arbejdsgivere skal være meget påpasselige med deres ordvalg, når de giver afslag på en jobansøgning.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: