Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Partnerskab for bedre alkoholkultur

DSK og Bryggeriforeningen er blandt deltagerne i Alkoholpartnerskabet, der arbejder for en ansvarlig alkoholkultur i Danmark. Sådan gik det til, at Party Prinsen blev levende på de sociale medier med

DSK og Bryggeriforeningen er blandt deltagerne i Alkoholpartnerskabet, der arbejder for en ansvarlig alkoholkultur i Danmark. Sådan gik det til, at Party Prinsen blev levende på de sociale medier med det mål at gøre salgsaldersgrænserne på alkohol til et begribeligt budskab for de unge og gøre det nemmere for de medarbejdere i butikkerne at bede om ID.

For nylig var 55 parlamentarikere, NGO’er og repræsentanter for producenter af øl, vin og spiritus var samlet i EU-parlamentet for at diskutere alkoholpolitik og forskellige tilgange til forebyggelse.

Xavier Prats Monné, som er generaldirektør for sundhed og fødevaresikkerhed i EU, erkendte, at der er en skepsis overfor alkoholindustrien:

– Men jeg har svært ved at se, hvordan det offentlige skal klare udfordringerne omkring alkohol alene. Det offentlige og det private bør samarbejde. Vi må sørge for, at det er både er legitimt og en pligt for de private virksomheder at tage del i det forebyggende arbejde.

Han henviste til det danske Alkoholpartnerskab. Om den model sagde daværende sundhedsminister Sophie Løhde (V) under en konference i begyndelsen af 2016, at ”forebyggelse bør ikke kun være en at anliggende for det offentlige og NGO’er.” og tilføjede:

– Det er på tide, at vi alle sammen åbner op for alternative forebyggelsesinitiativer. Hvis man ønsker, at nogen skal tage et ansvar, så må man også give dem ansvar. Jeg forstår jeg ikke dem, der rynker på næsen af, at også det private erhvervsliv bliver involveret i forebyggelsen”.

Læs mere om Alkoholpartsskabets møde i Bruxelles her: http://alkoholpartnerskabet.dk/om-partnerskabet/nyheder/

Læs mere om ansvarligt alkoholforbrug i den elektroniske udgave af DSK Magasinet september 2016:

http://www.sebrochure.dk/DSK-magasin_ol_vin/WebView/

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: