Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Pant på tyske dåser

Efter mere end 20 års kamp, er det endelig er lykkedes Danmark at få opbakning blandt de øvrige miljøministre til pant på dåser, der er købt syd for grænsen.

Hos De Samvirkende Købmænd hilser man den nye EU-emballageforordning velkommen og glæder sig over, at det langt om længe er lykkedes at få ændret en særregel, der på mange måder har skadet den danske dagligvarehandel og samtidig har efterladt unødvendigt mange dåser i den danske natur.

”Der er stadig lang tid til EU-kravet forhåbentlig træder i kraft, men det havde haft endnu dårligere udsigt, hvis miljøministrene ikke var blevet enige i dag,” siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen, der har arbejdet med sagen i samtlige de 20 år, hvor sagen har været i gang.

”De Samvirkende Købmænd har i mere end 20 år kæmpet for at få afskaffet en særregel, og det ser nu ud til at lykkes på et møde mellem EU’s miljøministre, hvor der – åbenbart – nu er enighed om, at tyske grænsehandelsbutikker ikke længere må sælge pantfri dåser til danskerne. Det kan vi kun glæde os over på alle måder,” siger en tilfreds Jannick Nytoft, der er adm. direktør hos De Samvirkende Købmænd.

”Det eneste vi dog ærgrer os over er, at EU-forordningen formodentlig først gælder fra 1. januar 2030. Så det virkeligt positive er, at der er en horisont på, at der kommer til at ske noget. Det ærgerlige er, at den op imod 1 mia. dåser, som danskerne bringer med sig hvert år, fortsætter i hvert fald i fem år endnu”, siger Jannick Nytoft.

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: