Spring til indhold
Søg
Close this search box.

Påske-kulde afløst af en magisk maj

Efter et koldt forår med en hård opstart som købmand i Nymindegab ved Vesterhavet er den 24-årige Camilla Larsen kommet godt fra start i en usædvanlig varm maj   Serie

Efter et koldt forår med en hård opstart som købmand i Nymindegab ved Vesterhavet er den 24-årige Camilla Larsen kommet godt fra start i en usædvanlig varm maj

 

Serie om unge købmænd: Oprindeligt ville 24-årige Camilla Larsen have været blomsterbinder. Men på handelsskolen kom hun i praktik i en dagligvarebutik og fik lyst til at fortsætte ad det spor. Der skulle dog hele tre praktikforløb til hos forskellige dagligvarebutikker, inden købmand Hansen i Henne kunne se talentet og åbnede døren til en 2-årig elevplads. Nu er hun købmand i Nymindegab.

Vinterens kulde holdt sit favntag hele påsken og gav den nyslåede købmand Camilla Larsen den noget nær vanskeligste start som Min Købmand i Nymindegab. Turisterne skuttede sig i sommerhusene, og campingpladserne lå øde hen.

Butikken åbnede den 1. marts efter at have været lukket for vinteren. Lokalerne var i fjor blev overtaget af en lokal borgerforening. Så glæden var stor, da den 24-årige Camilla Larsen sammen med ægteparret Annette Søndergaard og Jens Kristian Høy valgte at skyde penge i butikken, så den kunne drives videre.

– Butikkens kortvarige lukning vinteren over var nok til at sende huspriserne på rutsjetur. Der skal mere end en dejlig strand til at holde prisen på boliger oppe herude ved Vestkysten, siger Camilla Larsen.

Det kolde forår og IT-problemer var tæt på at få de nye ejere til at miste modet. Men hele maj har solen skinnet gavmildt over butikken i vesterhavsbyen med den unikke udsigt over Tipperne ved Ringkøbing Fjord.

– Vi har brugt den første tid til at fornemme, hvad de lokale og turisterne efterspørger. Vi lagde ud med et meget forsigtigt sortiment for ikke at risikere at binde vores sparepenge i et for stort varelager. Efterhånden har vi kunne sætte nye varer på hylden og har fået Danske Spil og friskbagt brød fra bageren i Hvidesande.  I højsæsonen fra juni til august udvider vi åbningstiderne, så der er åbent fra kl. 7.30 til 19.

Ny start i Nymindegab

Camilla Larsen blev uddannet salgsassistent hos SPAR i Henne Strand i 2015. Hun håber, at Nymindegab med en aktiv borgerforening i ryggen – og som også løbende står for vedligeholdelse af butiksanlægget – kan revitalisere Nymindegab som en stolt badeby.

– Byen har nok sovet lidt i timen og ladet Henne og Vejers løbe med al opmærksomheden fra turisterne. Det håber jeg, at vi her i butikken kan være med til at lave om på, siger Camilla Larsen.

Hun tager udfordringen som ung købmand med stoisk ro. Om end hun ikke lægger skjul på, at hun måske skulle have haft et par års yderligere erfaring, inden hun blev selvstændig.

Købmand Hansen fra Henne gav Camilla en chance

Egentlig ville hun have været blomsterbinder. Men på handelsskolen kom hun i praktik i en dagligvarebutik og fik lyst til at fortsætte ad det spor. Der skulle dog hele tre praktikforløb til hos forskellige dagligvarebutikker, inden købmand Hansen i Henne kunne se talentet og åbnede døren til en 2-årig elevplads.

– Hvornår får jeg igen chancen for at prøve mig selv af som købmand. Så jeg er hoppet ud i det dybe vand og håber at undgå hestehuller. Jeg er allerede blevet klogere på faget ved bare at springe ud i det, og jeg har jeg lært meget af.

Hun mærker tydeligt, at hun har fået et større ansvar og oplever, at hun af og til står lidt på bar bund. Men så er der hjælp at hente hos kollega og medejer Annette Søndergaard. Desuden kender hun Jens Kristian Høy fra SPAR i Henne, hvor de arbejdede sammen, indtil de overtog butikken i Nymindegab.

– Vi har også fået hjælp af Min Købmand i Bjerregaard og vores grossist Dagrofa fortæller hun og tilføjer, at IT har taget en del tid fra butikken, fordi der har været problemer med blandt print af hyldeforkanter.

Familien som netværk

Derudover er hendes familie det bedste netværk. Både hendes forældre og hendes fire søskende støtter hende og giver gode råd.

Det samme gør en veninde, som hun mødte på en efterskole ved Horsens.

– Hun var ret skeptisk, da jeg fortalte, at jeg skulle være købmand. Men hun er god til at trøste, hvis jeg er bekymret. Hvis jeg kommer udkørt hjem, hjælper hun med, at jeg får energien tilbage. Hun er som en ekstra søster for mig.

Netop som hun er ved at finde rytmer og rutiner i hverdagen som en del af kæden Min Købmand, skal hun den 1. juni skifte kæde til Let Køb.

– Vi må konstatere, at vores butik er for lille til markedsføringen i Min Købmand, hvor der er mere tryk på kampagnevarer, som vi skal være en del af. Hos LetKøb får vi ro til at udvikle butikken i takt med kundernes og turisternes behov, siger Camilla Larsen.

24-årige Camilla Larsen kunne 1. marts i år kalde sig købmand i Nymindegab. Hun blev udlært hos købmand Hansen i Henne Strand. Foto: Flemming Effersøe

 

 

Del:

RELATEREDE NYHEDER

Nyhedsbrevet for selvstændige købmænd: